Čilić je pobijedio u 2. kolu US Opena, ali junak dana je Amerikanac koji se danas oprostio od tenisa

Mardy Fish je zaključio karijeru kojoj se vratio nakon borbe s poremećajem rada srca i anksioznošću

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 02: Marin Cilic of Croatia returns a shot during his Men's Singles Second Round match against Evgeny Donskoy of Russia on Day Three of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 2, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.   Elsa/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Marin Čilić igrat će u 3. kolu US Opena, posljednjeg Grand Slam teniskog turnira na kojem i brani naslov pobjednika. Nešto manje od dva sata igre bila su mu potrebna da svlada Rusa Jevgenija Donskoja rezultatom 6-2, 6-3, 7-5 i otisne se dalje u ždrijeb u kojem ga čeka Kazahstanac Mihail Kukuškin koji je s 6-3, 7-6(2), 2-6, 4-6, 6-4 svladao Bugarina Grigora Dimitrova.

Do pobjede protiv ruskog kvalifikanta, inače 133. igrača svijeta, Čilić je krenuo na Arthur Ashe stadionu sa dva oduzeta početna udarca suparnika i to za prednost 3-1, a potom i osvajanje prvoga seta.

Oproštaj Mardyja Fisha

U drugome je setu Čilić presudni korak na servis Rusa napravio za vodstvo od 5-3, da bi u trećem i jednom izgubio početni udarac. Dogodilo se to pri rezultatu 2-1 za devetog nositelja turnira, a izgubljeni servis samo je poravnao rezultat budući da je Čilić u tim trenucima već imao ostvaren break. Konačni slom Donskoja uslijedio je kod 5-5 da bi potom najbolji hrvatski tenisač, spasivši pritom jednu break-loptu, odservirao za pobjedu koju je zapečatio 19. neobranjivim servisom.

Dodajmo ovome da je Feliciano Lopez u pet setova izbacio Mardyja Fisha (33). Ovim je porazom i zaključio karijeru nekad sedmog, a danas 574. tenisača svijeta, povratnika na terene nakon borbe s poremećajem rada srca i anksioznošću. US Open slavi ga kao junaka dana, a isto je napravio i njegov suparnik. Nije slavio pobjedu, samo je došao do mreže, nešto mu šapnuo, sjeo i prepustio mu da preuzme pljesak publike.

https://www.youtube.com/watch?v=jwf8ye3vs0Q