Gazzetta tvrdi da da je Inter spreman Liverpoolu prodati Matea Kovačića

Prije Kovačića, Philippe Coutinho je zamijenio Interov dres Liverpoolovim

Inter Milan's forward from Argentina Rodrigo Palacio (R) celebrates with Inter Milan's midfielder from Croatia Mateo Kovacic during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Verona on November 9, 2014 at the San Siro Stadium stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Prema pisanju Gazzette dello Sport Inter je spreman prodati Matea Kovačića Liverpoolu kako bi prikupio novac potreban za dovođenje Yaya Tourea. Inter bi za Bjelokoščanina trebao izdvojiti oko 15 milijuna eura, što znači da bi morali prodavati igrače kako bi skupili sredstva za transfer.

Gazzetta piše kako je hrvatski reprezentativac upravo jedan od igrača koje bi talijanski velikan mogao prodati i to Liverpoolu jer je poznato da je Brendan Rodgers u potrazi za nasljednikom Stevena Gerrarda. Kovačić bi navodno Engleze stajao oko 20 milijuna eura. Prije Kovačića, Philippe Coutinho je zamijenio Interov dres Liverpoolovim.

I Britanci ga zovu Gerrardovim nasljdnikom

Podsjetimo, britanski Metro nedavno je napsiao članak u kojem je Kovačića prozvao Gerrardovim nasljednikom i u kojem su pojasnili zašto Liverpool mora dovesti Interovog veznog igrača.

https://www.youtube.com/watch?v=eNOf7wY1gXM

– Rodgers ga po svaku cijenu mora dovesti. Zbog njegovog talenta vrijedi potrošiti velik novac. Hrvatski nogometaš je cijelu sezonu bio konzistentan. Iako je zabio samo pet golova uz jednu asistenciju u 31 utakmici Serie A, njegova all-round igra bi oduševila navijače Liverpoola. Jako je inteligentan i okretan kreativni veznjak – stoji u članku.

Metro dodaje da je Kovačić toliki potencijal da bi mogao pomoći Liverpoolu u borbi za prve četiri pozicije te da bi se sa samo 21 godinom mogao razvijati uz suigrače poput Jordana Hendersona, Emre Cana i Philippea Coutinha.