Čini se da je Livajina karijera u Empoliju stigla svojem kraju (jer je Hrvat pokazao nepoštovanje spram kluba)

Livaji se nije svidjelo što ga trener ne uvodi u igru, pa je otišao u svlačionicu

Empoli's forward from Croatia Marko Livaja celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Empoli at the Artemio Franchi Stadium on November 22, 2015 in Florence.   AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / AFP / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

Deveta pozicija Empolija na ljestvici Serije A čak i ne djeluje toliko loše koliko spoznaja da su u nizu od šest ligaških ogleda bez pobjede i s, očito je, ne baš sjajnim odnosima unutar sastava. Dokazuje to i potez hrvatskog napadača momčadi Marka Livaje.

Livaja (22) je Rubinov igrač na posudbi u Empoliju, koji ima mogućnost otkupa njegova ugovora nakon što su u Kazanju odlučili poslati ga u toskanski klub davši mu i mogućnost duljeg ostanka ondje. Upitno je hoće li do toga i doći nakon što su se talijanski mediji raspisali o njegovom potezu na klupi momčadi tijekom utakmice protiv Frosinonea s subotnjem 1-2 porazu.

Objašnjenje ili rastanak

Tako talijansko izdanje portala Goal, pozivajući se na pisanje La Gazzetta dello Sporta, upućuje na Livajino iskazivanje manjka poštovanja prema suigračima i dresu, a sve nakon što je u smiraju utakmice umjesto ostanka na klupi za pričuve odlučio povući se u svlačionicu. Strijelca jednog ligaškog gola ove sezone razljutila je odluka trenera momčadi Marca Giampaola da između njega i Levana Mchedlidzea, suigrača s kojim se zagrijavao uz teren, odabere Gruzijca za ulazak u igru.

Tijekom dana zbog navedenog će Livaja na razgovor s klupskim vrhom, a izvori tvrde da su moguća samo dva raspleta. Objašnjenje ničim isprovociranog ponašanja ili odlazak iz kluba koji ga je doveo krajem kolovoza prošle godine.