Empoli je službeno iskomunicirao odluku o Livaji (vezano za njegovu neprimjerenu reakciju s utakmice)

Potvrđeno je da hrvatski nogometaš ostaje u rosteru momčadi

Inter Milan's  Croatian forward Marko Livaja (R) fights for the ball with Partizan Belgrade's midfielder Milan Smiljanic during the Europea League football match Inter vs Partizan on October 25, 2012 at San Siro stadium in Milan.  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Premda su pojedini talijanski mediji nudili drugačije prognoze vezane uz budućnost Empolijeva hrvatskog nogometaša Marka Livaje, potvrđeno je da on ostaje u rosteru momčadi tog talijanskog prvoligaša.

Livaja se, podsjetimo, iznerviran odlukom trenera Marca Giampaola da na travnjak za vrijeme utakmice protiv Frosinonea umjesto njega pošalje Gruzijca Levana Mchedlidzea jednostavno odšetao prema svlačionici. Dogodilo se to desetak minuta prije kraja susreta u kojem njegov sastav upisao 1-2 poraz, ali i u trenucima dok je njegov trener imao pravo na još jednu zamjenu igrača. Bi li ju napravio i bi li Livaja bio njegov izbor, nemoguće je tvrditi jer mu je hrvatski nogometaš uskratio tu mogućnost odlaskom sa utakmice.

Livaja se ispričao

Ipak, iz kluba su objavom na službenim internetskim stranicama poručili da Livaja ostaje na raspolaganju treneru momčadi i da nastavlja s treninzima u krugu sastava.

Ispriku zbog svog ponašanja uputio je i sam Livaja:

“Svima se ispričavam zbog svog subotnjeg ponašanja. Želio bih se zahvaliti klubu što je ispriku i uvažio i gospodinu Giampaolu koji je još jednom pokazao da je velik čovjek. Na njega gledam kao na oca.”