Cleveland ostavio Curryja 18 minuta bez koša i izjednačio u finalu NBA lige

LeBron James je završio utakmicu s 39 poena, 16 skokova i 11 asistencija

OAKLAND, CA - JUNE 07: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers celebrates their 95 to 93 win over the Golden State Warriors in overtime during Game Two of the 2015 NBA Finals at ORACLE Arena on June 7, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement.   Ezra Shaw/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

I druga utakmica NBA finala završila je u dodatnom vremenu, ali ovaj puta s drugačijim ishodom. Košarakaši Cleveland Cavaliersa svladali su nakon produžetka Golden State Warriorse rezultatom 95-93 i omjer pobjeda i poraza u borbi za prsten prvaka izjednačili na 1-1. Prvakom NBA lige postat će momčad koja prva stigne do četiri pobjede.

U utakmici lošeg postotka preciznosti, posebice prvih zvijezda momčadi, više od Stephena Curryja pokazao je LeBron James. Okončao je vođa Cavsa susret s 39 poena (11-35 iz igre), 16 uhvaćenih lopti i 11 asistencija čime je osiromašeni roster momčadi (nedostaju Kevin Love, Anderson Varejao i Kyrie Irving) vodio do pobjede osigurane, ipak, tek slobodnim bacanjima Matthewa Dellavedove.

Pogodio ih je Australac u završnim trenucima produžetka, koji gostujuća momčad nije niti smjela dopustiti da se dogodi. Naime, manje od tri minute prije kraja susreta gosti su imali prednost od 84-75, dva pokušaja za pobjedu kod 87-87 na istjeku osnovnog dijela utakmice, no uspjeli su sve prokockati i dovesti pobjedu u pitanje. U posljednjih nešto manje od pet sekundi produžetka, koliko je Warriorsima preostalo da pokušaju utakmicu odvesti u dodatni produžetak ili slaviti u njoj, Curry je predao loptu Imanu Shumpertu.

https://www.youtube.com/watch?v=wOgF1aSfIA8

Curryjev šut za zaborav

Inače, Curry je imao šutersku noć za zaborav. Iz igre je gađao 5-23, od čega tek 2-15 za tricu, a dogodila mu se i rupa od 18 minuta bez ubačaja.

– Ne događa mi se ovo često i ne znam objasniti zbog čega se dogodilo. Čim sam ispuštao lopte iz ruke, znao sam da ne ulaze u koš. Jednostavno, cijelu utakmicu nisam pronašao ritam – kazao je Curry, najkorisniji igrač osnovnog dijela najjače košarkaške lige svijeta.

Bila je ovo prva pobjeda Cavaliersa u finalu NBA lige ikad. U jedinoj borbi za prsten prvaka, 2007. godine, glatko su, s 4-0 poraženi od San Antonio Spursa.

Treća utakmica finala na rasporedu je u utorak, a domaćin će biti Cleveland.