Cleveland se (uz rekordnog Jamesa) približava naslovu u NBA ligi

LeBron James je utakmicu završio s 40 poena, 12 skokova i osam asistencija

CLEVELAND, OH - JUNE 09: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers drives against Harrison Barnes #40 of the Golden State Warriors in the third quarter during Game Three of the 2015 NBA Finals at Quicken Loans Arena on June 9, 2015 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement.   Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Cleveland Cavaliersi uspjeli su othrvati se naletima Golden State Warriorsa u posljednjoj četvrtini treće utakmice finale NBA lige, te su pobjedom 96-91 poveli 2-1 u borbi za naslov prvaka u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Utakmica je igrana u Quicken Loans Areni, naravno rasprodanoj.

Nakon dvije uvodne utakmice finala koje su završile tek u dodatnom vremenu, treća nije ponudila produžetak, ali jest dramu oko pobjednika. Samo 51 sekundu prije kraja susreta Cavsi su uživali prednost od devet poena razlike (92-82) da bi Stephen Curry, koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 17 od svojih 27 poena, 18.9 sekundi prije isteka utakmice tricom približio gostujuću momčad na 94-91. Više od toga Warriorsi nisu mogli.

Cavsi na dvije pobjede od prstena

Statistički briljantnu seriju igra vjerojatno najbolji košarkaš današnjice LeBron James za svoj Cleveland. Klub bez naslova u svom je drugom finalu u povijesti NBA lige i nikad mu nije bio bliže. Sve to može zahvaliti Jamesu koji izostanke dvojice All-Star igrača, Kevina Lovea i Kyriea Irvinga, čini neprimjetnima. Tako je bilo u uvodne dvije utakmice, tako je bilo i u noći na srijedu kada je postigao 40 poena, uz 12 skokova i osam asistencija. Postao je prvi igrač u povijesti lige koji je u prvim trima utakmicama ubacio kombinirano 123 koša (44, 39, 40). Velik obol pobjedi dao je i Australac Matthew Dellavedova s 20 ubačenih koševa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=debfMTyd_8w

Četvrta utakmica finala na rasporedu je u četvrtak, a prsten prvaka osvojit će momčad koja prva stigne do četiri pobjede.