Niti Jamesov novi rekord nije pomogao Clevelandu u prvoj utakmici NBA finala

Kod pobjednika Curry je postigao 26 koševa, a Klay Thompson je ubacio 21 poen

Stephen Curry of the Golden State Warriors steals the ball from LeBron James of the Cleveland Cavaliers in overtime of Game 1 of the 2015 NBA Finals in Oakland, California, on June 4, 2015. The Warriors defeated the Cavaliers 108-100 in overtime.  AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
FOTO: AFP

Košarkaši Golden Statea pobijedili su Cleveland sa 108-100 (98-98) u produžetku, u prvoj utakmici finala NBA lige odigranoj u noći s četvrtka na petak u Oaklandu. Gostima nije pomogao ni osobni rekord LeBrona Jamesa po broju postignutih koševa u utakmicama finalne serije. James je postigao 44 poena, uz osam skokova i šest asistencija, ali je i promašio šut za pobjedu u regularnom dijelu utakmice.

Klasičnih pet minuta

Kod pobjednika Stephen Curry je postigao 26 koševa i podijelio osam asistencija, Klay Thompson je ubacio 21 poen, a Andre Iguodala dodao je 15 koševa i odigrao ključnu ulogu u obrani na Jamesu u završnici dvoboja.

– Bilo je to naših klasičnih pet minuta koje su nam bile potrebne za pobjedu – izjavio je Curry nakon utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=S4uw_YiSt2o

Ozljeda Irvinga

Za Cleveland je od poraza u prvoj utakmici puno veći gubitak moguća teža ozljeda Kyrieja Irvinga (23 poena, 7 skokova, 6 asistencija). Razigravač Cavaliersa je u produžetku ozlijedio lijevo koljeno i upitno je hoće li moći pomoći svojoj momčadi u nastavku finalne serije.

https://www.youtube.com/watch?v=Px-jQNxKJ4U

Druga utakmica je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak, u 3 sata iza ponoći, a domaćin je ponovno Golden State. Pobjednik NBA lige bit će momčad koja prva dođe do četiri pobjede.

https://www.youtube.com/watch?v=bPPb6JAjV3Y