Ćorić Umag otvara protiv Granollersa, a na tom turniru je najavio velike stvari

18-godišnji Zagrepčanin po prvi puta će igrati s 29. godišnjim Španjolcem

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Mlada nada hrvatskog tenisa Borna Ćorić igrat će u prvom kolu ATP turnira u Umagu protiv Španjolca Marcela Granollersa, odlučio je ždrijeb u subotu navečer.

Vjeruje u sebe

Hrvatski tenisač vjeruje u sebe i dobar nastup na turniru: “Konkurencija je u Umagu ponovno iznimno jaka, čemu se jako veselim jer ovo mi je najdraži turnir. Zbog svojih prvih pobjeda na ATP Touru, s Umagom ću sigurno ostati vezan cijelog života. Iza mene je jako dobra godina, odlično se osjećam i vjerujem da mogu stići daleko na turniru. Naravno, uz malo sreće i puno potpore umaške publike”, prenosi njegovu izjavu Večernji list.

Ćorić je najbolje rangirani hrvatski igrač u ovogodišnjem Umagu, a 18-godišnji Zagrepčanin po prvi puta će igrati s 29. godišnjim Granollersom, koji je 71. na ATP listi. I preostala dvojica Hrvata u glavnom ždrijebu, obojica s pozivnicom organizatora, saznala su protivnike pa će Mate Delić igrati protiv Slovenca sa britanskom putovnicom Aljaža Bedenea, a Toni Androić protiv Portugalca Joaoa Souse. Ukoliko bi Ćorić i Delić ubilježili pobjede u prvom kolu, u drugom bi igrali međusobno.

Prva četiri nositelja turnira, Francuz Gael Monfils, Španjolac Roberto Bautista, Talijan Andreas Seppi i Austrijanac Dominic Thiem, slobodni su u prvom kolu, a glavni turnir započinje u ponedjeljak.