Ćorić najavio velike stvari u Umagu, pozivnice stigle Deliću i Androiću

"Uz malo sreće i dosta potpore mogu doći daleko", siguran je Ćorić

02.02.2015., Dom sportova, Zagreb - 10. ATP turnir PBZ Zagreb Indoors 2015, 1. kolo, Borna Coric (Hrv) - Sergiy Stakhovsky (Ukr) . Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski tenisači Mate Delić i Toni Androić dobili su pozivnice organizatora za nastup na ovogodišnjem, 26. izdanju ATP turnira u Umagu, koji će se održati sljedećeg tjedna, pa će Hrvatska imati najmanje trojicu predstavnika u glavnom ždrijebu, jer je od ranije bilo poznato da će na Croatia Openu nastupiti i 18-godišnji Borna Ćorić, trenutačno 37. igrač svijeta.

Kaštelanin Delić postaje sve važnija karika hrvatske Davis Cup reprezentacije. Igrač je koji je svoje najbolje rezultate ostvario na zemljanoj podlozi, a sa 22 godine je nakon Borne Ćorića najmlađi od hrvatskih igrača koji se nalaze među 500 najboljih tenisača svijeta. Androić (24) prvi puta dobiva pozivnicu za glavni turnir u Umagu.

Listu predvodi Monfils

Listu tenisača predvodi jedan od najvećih zabavljača današnjeg tenisa Gael Monfils. Francuz se vraća u Istru dvije godine nakon sjajnih nastupa koji se još uvijek pamte, posebno njegov polufinale s Fabijom Fogninijem, Talijanom koji će na turniru igrati i osmu godinu u nizu. Hrvatski tenis predvodi Borna Ćorić koji je prošle godine oduševio prvim pobjedama na ATP Touru upravo u Umagu, a sada se vraća kao 37. igrač svijeta i jedini tinejdžer u Top 50.

Uz njega je tu i tri godine stariji Dominic Thiem, Austrijanac koji je danas među 30 najboljih igrača svijeta. Uz ovogodišnje pobjednike nad Murrayom (Ćorić) i Nadalom (Fognini), u Umag dolazi i igrač koji je svladao trećeg člana velike četvorke: Andreas Seppi, pobjednik nad Rogerom Federerom na Australian Openu. Uz njega, na turnir dolazi Nijemac Philipp Kohlschreiber, kojemu će to biti prvi nastup na najstarijem hrvatskom ATP turniru, ali i niz drugih odličnih tenisača: Španjolci Bautista Agut, Andujar, Granollers, Česi Rosol i Vesely, Slovak Kližan, Rus Južnij

“Konkurencija je u Umagu ponovno izuzetno jaka, čemu se jako veselim, jer ovo mi je najdraži turnir, s kojim ću zbog svojih prvih pobjeda na ATP Touru sigurno ostati vezan cijelu karijeru. Iza mene je jako dobra godina, odlično se osjećam i vjerujem da mogu daleko u turniru, uz malo sreće i dosta potpore umaške publike”, poručio je Borna Ćorić.