Ćorluka tvrdi da reprezentativci nisu bojkotirali Kovača, ali od smjene se nije čuo s bivšim izbornikom

'Prilagodit ćemo se praznim tribinama', kazao je kapetan Lokomotiva

06.10.2015., Stadion Kranjceviceva, Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice protiv Bugarske. 
Vedran Corluka dao je izjavu za medije uoci treninga. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Uoči večernjeg treninga hrvatske nogometne reprezentacije, u utorak je pred novinare na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izašao Vedran Ćorluka, branič moskovskog Lokomotiva.

“Nakon prošla dva kiksa imamo dosta toga za vratiti navijačima, ali i sebi samima, trebamo uzeti tih šest bodova i čekati. Ne znam kad smo zadnji put odigrali tri loše utakmice, a i nemamo izbora. Najjači smo kad treba zapeti, nažalost uvijek se dovedemo u tu situaciju”, kazao je Ćorluka.

“Ni jedan izbornik nije bojkotiran”

Upitan jesu li igrači bojkotirali smijenjenog izbornika Niku Kovača, Ćorluka je bio jasan.

“Bezobrazno je to prema igračima i jako nisko, nikad niti jedan izbornik nije bio bojkotiran. Druge probleme ne treba svaljivati nas, ali treba nas uvrijediti zbog loše igre”.

S Kovačem nije kontaktirao nakon poraza u Oslu.

“Iskreno, nisam se čuo s Nikom, za druge ne znam.”

“Prijašnji izbornici nisu bili strogi”

Iznio je i prve dojmove o sadašnjem izborniku Anti Čačiću.

“Napuhano je da su prošli izbornici bili strogi, kao i prije, može nam netko doći u posjet, nije se puno promijenilo. S Antom smo kratko tu, ali mi koji smo dulje u reprezentaciji ćemo mu pomoći koliko možemo.”

Tribine će opet biti prazne zbog Uefine kazne.

“Nikad nije ugodno igrati pred praznim tribinama, ali kako je Krama (Andrej Kramarić, op. a.) rekao, naviknuti smo na to ovdje, prilagodit ćemo se. Ne mogu tražiti podršku od navijača, navijači imaju svoje stajalište, neka bojkotiraju oni koji to žele, tu ništa ne možemo, a oni koji žele pratiti, pokušat ćemo ih zaintrigirati opet za reprezentaciju.”

Nikola Kalinić se nada punoj minutaži i kod Čačića

Za konkretnost hrvatske reprezentacije u subotu bi mogao biti zadužen Nikola Kalinić koji je u sjajnoj golgeterskoj formi. U dresu Fiorentine postigao je osam pogodaka u 12 utakmica, a njegova momčad je na vrhu Serie A.

“Dobro sam krenuo, imam punu minutažu u klubu. Nadam se da će tako biti i u reprezentaciji. Imamo petoricu napadača, a na izborniku je da odluči tko će igrati. Sigurno sam spreman za utakmicu”, rekao je napadač kojem se prostor otvara i zbog problema s ozljedom Marija Mandžukića.

No, Kalinić ne želi preko tuđe nesreće izboriti mjesto u udarnom sastavu.

“Nadam se da će se Mandžo oporaviti, da budemo što jači za ove dvije ključne utakmice.”