Čupić kaže da će utakmica s Norveškom za broncu biti rat u kojemu Hrvatska ima šanse

Utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Norveške počinje u nedjelju u 15 sati

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Pred hrvatskim rukometašima je posljednji nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj i to ne bilo kakav jer u igri je brončana medalja. U dvoboju za treće mjesto Kauboji u Tauron Areni u Krakowu igraju protiv Norveške. Utakmica počinje u 15 sati.

Nakon što je u posljednjoj utakmici drugog kruga deklasirala domaćina Poljsku s 37:23 i senzacionalno se plasirala u polufinale, Hrvatska je pokleknula protiv Španjolske. Loše odigrana završnica prvog poluvremena je bila presudna, izabranici Željka Babića se više nisu uspjeli vratiti i Furija je na koncu slavila s 33:29 i otišla u finale.

“Nije mala stvar osvojiti medalju”

S druge strane, Norvežani su bili bliže utakmici za zlato. Od Njemačke su u polufinalu izgubili tek poslije produžetka (34:33) i to u prilično kontroverznim okolnostima. Nijemci su, naime, u zadnjim sekundama na terenu imali čak devetoricu igrača. Norvežani su najprije uložili žalbu, ali je naknadno i povukli, tako da ih danas očekuje borba za broncu.

Hrvatska je posljednju medalju na kontinentalnim smotrama osvojila 2012. u Srbiji kada je u utakmici za treće mjesto nadigrala Španjolsku. Češće je naša reprezentacija na velikim natjecanjima gubila dvoboje za treća mjesta, ali uoči nedjeljnog okršaja protiv Norvežana, u Babićevoj momčadi vlada optimizam.

“Nije mala stvar osvojiti medalju, napravit ćemo sve da uspijemo. Da nam je netko ponudio broncu prije prvenstva, svi bismo je uzeli. Trebamo se što prije u glavi posložiti, zaboraviti polufinale i probati pobijediti Norvežane”, istaknuo je Manuel Štrlek.

“Nema iznenađenja”

Hrvatska je izgubila od Norveške u prvom krugu natjecanja (31:34), a ove su se dvije reprezentacije našle u istoj skupini i u kvalifikacijama za aktualno prvenstvo. Svaka je reprezentacija pritom slavila na svome terenu. Momčadi se, dakle, jako dobro poznaju.

“Ne znam možemo li se mi i Norvežani međusobno iznenaditi bilo čime. Obje su momčadi izgubile puno energije u polufinalnim utakmicama. Svi smo iscrpljeni i fizički i psihički. Obrana će biti ključ. Bit će to rat i ako se budemo borili, imat ćemo šanse”, naglasio je Ivan Čupić.

Hrvatska medalju s velikih natjecanja čeka od bronce sa Svjetskog prvenstva 2013. Je li došlo vrijeme za novo odličje, saznat ćemo danas poslijepodne.