Hrvatski rukometaši primili su brončane medalje (pa su nakon tri godine ponovno na pobjedničkom postolju)

Hrvatska je u utakmici za treće mjesto pobijedila Norvešku

FOTO: screenshot/vine

Hrvatski rukometaši primili su zaslužene brončane medalje koje su osvojili pobjedom protiv Norveške u nedjeljnoj utakmici za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Dodjela medalja i pehara u Tauron Areni u Krakowu bila je završni čin dvotjednog Europskog prvenstva čiji su osvajači senzacionalno postali njemački rukometaši. Malo ih je tko vidio u borbi za vrh, ali otišli su sve do kraja, a u finalnoj su utakmici nadigrali Španjolsku s 24:17.

Hrvatski su rukometaši burno proslavili medalju od koje su još do prije nekoliko dana bili jako udaljeni. Nakon poraza od Francuske u 2. kolu drugog kruga našu je reprezentaciju samo luda teorija vodila u polufinale. Ali, u konačnici se ostvarila: Norveška je svladala Francusku, a Hrvatska pregazila domaćina Poljsku (37:23) i sedmi put zaredom ušla među četiri najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Hrvatskoj je ovo peta medalja s europskih prvenstava, a treća brončana. Ujedno, Hrvatska se vratila na pobjedničko postolje jednog velikog natjecanja po prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 2013. kada je također bila brončana.