Šuker ne može ništa reći, ali bi volio da Hrvatska prije Eura igra sa Španjolcima

Predsjednik HNS-a najavio je dvije prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije prije prvenstva

FOTO: PIXSELL

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv Rusije (17 sati) koju je izbornik Ante Čačić najavio kao početak priprema za Europsko prvenstvo.

Do samog Eura u Francuskoj naša će reprezentacija odraditi još nekoliko utakmica. Suparnici zasad još nisu poznati, ali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker radi na tome, a nešto više je o toj temi rekao uoči polaska u Rostov na Donu.

“Volio bih Španjolce”

“Odigrat ćemo jednu utakmicu u ožujku i još jednu prije samog Eura, pet do deset dana ranije, negdje blizu Francuske. Volio bih da to bude Španjolska, ali dok sve ne dogovorimo, ne mogu ništa reći. No, sigurno će to biti dobra i velika reprezentacija koja će nam pokazati što možemo napraviti na Euru”, izjavio je Šuker u zagrebačkoj zračnoj luci.

Izbor suparnika ovisit će i o ždrijebu za Europsko prvenstvo koji je na rasporedu 12. prosinca u Parizu. Hrvatska reprezentacija će tom prilikom biti smještena u drugi bubanj, a nositelji su Francuska, Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal i Belgija.

Čestitka Mađarima

Spomenimo i da je Hrvatski nogometni savez čestitao Mađarskoj na plasmanu na Euro 2016., a velikom slavlju Mađara uživo su u Budimpešti svjedočili predsjednik HNS-a Davor Šuker, dopredsjednik Saveza Zdravko Mamić te bivši predsjednik HNS-a Branko Mikša.

Utakmicu su gledali u društvu mađarskog premijera Viktora Orbána i predsjednika Mađarskog nogometnog saveza Sándora Csányija kojima su nakon utakmice čestitali na važnom trijumfu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

Prvi put nakon 1986.

“Drago mi je što smo imali priliku uživo čestitati našim prijateljima iz Mađarske na ovom velikom uspjehu. Mađarska država puno ulaže u nogomet proteklih godina i večeras im se to na najbolji način vratilo, to im je prava nagrada. Zasluženo su izborili plasman na Euro i veselim se što ćemo tamo zajedno predstavljati središnju Europu”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

U dodatnim kvalifikacijama Mađarska je u nedjelju kod kuće svladala Norvešku sa 2-1, a slavili su i u prvoj utakmici u Norveškoj sa 1-0. I tako se je Mađarska po prvi puta nakon Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. plasirala na veliko natjecanje.