Šuker je nahvalio neke reprezentativce i Talijanima poručio kako se nada da ćemo se vidjeti na Euru

'Mi ćemo svoj dio posla napraviti i navijat ćemo za Italiju'

27.05.2014., Austrija, Bad Tatzmannsdorf -  Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva 2014 u Brazilu.Davor Suker,  Ivan Rakitic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker oglasio se talijanskim medijima pred utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Zadnji susret u skupini H Hrvatska će igrati na Malti gdje mora tražiti pobjedu kojom bi se mogla direktno plasirati na europsku smotru sljedeće godine u Francuskoj. Doduše, da bi se direktan plasman i dogodio utakmica Italije i Norveške koja se istoga dana igra u Rimu mora završiti ili pobjedom domaćina ili podjelom bodova. Norveška tri boda u Italiji gurnula bi hrvatsku reprezentaciju u dodatno razigravanja za Euro 2016.

Navijat ćemo za Italiju

“Italija je jedna od najjačih svjetskih reprezentacija i svaka njena utakmica ima potpis izbornika Contea i nosi pobjednički duh. Sjetite se samo što je napravio s Juventusovom momčadi s kojom je nanizao naslove talijanskih prvaka. I uvjeren sam da će Italija utakmicu protiv Norveške shvatiti vrlo ozbiljno. Mi ćemo svoj dio posla napraviti i navijat ćemo za Italiju, pa da se ponovno susretnemo u Francuskoj”, kazao je Šuker u razgovoru za La Gazzetta dello Sport i nastavio osvrtom na neke hrvatske igrače koji su sudionici talijanskog prvenstva.

Ivan Perišić je nevjerojatan, sigurno će postati Interova zvijezda. Ima snagu, talent, zna postići gol, asistirati i ima osjećaj za dribling. Ključan je za momčad kao, primjerice, Robben koji se krila probija prema središnjem dijelu igrališta. Za potvrdu ovoga samo pitajte napadače koji imaju tu sreću da igraju s njime.”

Mandžukić nije Tevez

Mario Mandžukić? Da odmah razjasnimo jednu stvar, on nije Tevez. On je Mandžukić čije su igračke karakteristike drugačije, a on je i prvak i o tome nema dvojbi. Juventusu su potrebni golovi, a on može biti najbolji strijelac talijanske lige. Bit će koristan u Ligi prvaka jer je igrač koji ne osjeća strah.”

Nikola Kalinić je bio igrač koji je radio razliku u svim mlađim reprezentativnim kategorijama. Možda je on svima iznenađenje, ali meni nije. Tipičan je hrvatski igrač koji kombinira snagu i tehniku, ali on nije samo napadač već i prvi branič momčadi. Fiorentina je pronašla skriveni dragulj s kojim može do Lige prvaka. Osim toga, on je i sjajan momak i nemoguće je ne voljeti ga”, izjavio je Šuker uz dodatak da je Marcelo Brozović “još mlad igrač u kojega treba vjerovati”, a da je Milan Badelj “pronašao svoje mjesto u momčadi Paula Sose i da ga sretnim čini izvoz hrvatskih talenata u svijet.”