Dinamo je predstavio novo pojačanje, a Mamić ističe da ne uspijeva zamijeniti Ademija

Dvadesetogodišnji Petar Stojanović je u Dinamo stigao iz Maribora

FOTO: PIXSELL

Nogometni prvak Hrvatske Dinamo u ponedjeljak je na svojem stadionu predstavio slovenskog 20-godišnjeg braniča Petra Stojanovića koji u Modre stiže iz Maribora, a u zagrebačkoj ekipi zamijenit će portugalskog braniča Ivu Pintu koji je otišao u engleski Norwich.

“Došao sam u vrhunski klub s visokim ciljevima, vjerujem da ću svojim radom i kvalitetama pomoći ekipi. Dat ću sve od sebe, a volio bih se dobrim igrama zahvaliti ljudima iz kluba na ukazanoj prilici. “Znam da me za mjesto u momčadi očekuje borba s Alexandruom Matelom, on je vrlo dobar igrač i sigurno prava konkurencija. Za mene je to odlična stvar, samo tako mogu napredovati. No, vjerujem da ću iskoristiti svoju prigodu, želim se izboriti za mjesto u momčadi”, rekao je Pinto, a prenosi Goal.

Dugoročna strategija

Trener Modrih Zoran Mamić pojasnio je kako će izgledati pripreme. “Na početku priprema s nama će bit velik broj igrača, priključili smo puno mladih talenata. To je dugoročna vizija i strategija kluba. Oni su svojim igrama, ponašanjem i kvalitetom zaslužili biti tu. Obavio sam sastanak s njima i roditeljima, objasnio sam i stav i mišljenje kluba. Netko će svoju prigodu dobiti prije, netko malo kasnije. Ovisno o stanju na njihovim pozicijama u seniorskoj momčadi. Za sada će balansirati između juniorske Lige prvaka i druge momčadi, za njihov razvoj to je ispravan put. Moramo voditi brige i o njihovim reprezentacijama”, izjavio je.

Dolasci i odlasci

Što se tiče novih dolazaka i odlazaka iz momčadi, Mamić nema definitivan odgovor. “Osim Pinta nema drugih odlazaka. Zvonko Pamić i Franko Andrijašević ostaju u Lokomotivi, tamo idu još Cekici, Mikulić i Šunjić. Za sada tamo ostaje i Husejinović, no kod njega postoji za nečim drugim pa ćemo vidjet kako će se to razviti”, poručio je.

Zatim se vrlo pohvalno izrazio o Stojanoviću. “”Stojanovića smo dugo pratili, bio je prvi na listi naših želja za tu poziciju. Radi se slovenskom reprezentativcu, igrao je u momčadi koja je nastupala u Ligi prvaka i Europskoj ligi, pa smatramo da je to ono što nama treba. Mlad i kvalitetan igrač koji ovdje još može napredovati, vjerujemo da će uskoro opravdati uložena sredstva koja nisu bila mala. Želimo mu puno zdravlja i sreće, mi ćemo mu dati svu podršku da se što prije adaptira i upozna suigrače. Zahvaljujem se Kruni Jurčiću i Zlatku Zahoviču koji su nam mnogo pomogli na ovom transferu, od njih smo dobili puno kvalitetnih informacija o Stojanoviću. Također, u Mariboru su bili vrlo korektni u pregovorima, vjerujem da ćemo još surađivati”, smatra Mamić kojemu veliki problem predstavlja suspenzija Ademija, jednog od njegovih najvažnijih igrača, koji je bio dopingiran.

Zamjena za Ademija

“Teoretski se može dogoditi još neki dolazak, ali ništa spektakularno. Ukoliko nam se nešto poremeti zbog ozljeda znat ćemo reagirati. Posebice na toj poziciji Ademija, ako tu nađemo ono što nas zadovolji, reagirat ćemo. Mi smo ove zime pregledali 50-ak defanzivnih veznjaka, zadovoljila su nas samo dvojica. No, tu se još ništa ne događa, ništa nije blizu realizacije”, završio je.