Dinamo predstavio pojačanja, Barišić i Schildenfeld spremni za nove izazove

"Spreman sam biti vođa momčadi", poručio je Schildenfeld

Borna Barišić i Gordon Schildenfeld
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni prvak Dinamo predstavio je u utorak dvojicu novih igrača, pojačanja za nadolazeću sezonu. U pitanju su Borna Barišić i Gordon Schildenfeld.

– Ovih desetak dana što je Borna s nama je pokazao da se radi o izuzetno dobrom igraču, profesionalcu i pravom radniku te karakternom dečku. S druge strane, Schifo nam se priključio neki dan i prvi utisci su jako dobri; uostalom, to nije iznenađenje jer smo itekako dobro znali o kakvom se igraču i dečku radi. Želim im puno sreće i zdravlja te da će svojim igrama pomoći kvalitetnim rezultatima kluba – rekao je ispred kluba trener momčadi Zoran Mamić.

Zahvala na podršci

Barišić, 22-godišnjak kojem je prirodna pozicija lijevi bočni, prilikom predstavljanja je izjavio:

– Zahvalio bih se treneru na pohvalama i podršci. Znam kolika je čast i odgovornost igrati za naš najbolji klub, odradit ću sve profesionalno i dati sve od sebe. Uvjeti su fenomenalni, osjećam napredak iz treninga u trening i vjerujem da ću ovdje puno napredovati te sam jako sretan što sam dio ovakve lijepe priče.

Schildenfeld spreman biti vođa

Schildenfeld je, pak, po drugi puta na Maksimiru gdje je igrao od siječnja 2007. do veljače 2008. godine.

– Hvala šefu na povjerenju i prilici da se vratim u Dinamo. Imam iskustva, danas sam potpuno drugačiji igrač nego kada sam bio ovdje prvi put i vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Imamo mladu i fantastičnu ekipu s par starijih igrača te možemo puno toga napraviti – smatra 30-godišnji branič i zaključuje:

– Spreman sam biti vođa jer mi to nije ništa novo. Sjećam se kada sam bio mladi igrač su meni trebali stariji i iskusniji koji su me vodili, a sada je na meni preuzeti tu ulogu. U par treninga ovdje vidio sam takvih mladih igrača da sam siguran da će ovdje biti još puno “Modrića”, “Mandžukića” i ostalih… Pjaca, Ćorić i ostali mladići su stvarno impresivni i vjerujem da ih čekaju velike karijere.