Sad je i službeno, bivši dinamovac Ivo Pinto postao član premijerligaša Norwicha

Dinamo će od Pintovog transfera zaraditi tri milijuna eura

Bivši Dinamov igrač Ivo Pinto od danas je i službeno član Norwich Cityja. Engleski premijerligaš predstavio je svoje pojačanje, portugalskog braniča, koji je prošlog tjedna uspješno prošao liječnički pregled na Carrow Roadu.

Transfer se oduljio, ali je uspješno okončan, Pinto će nakon dvije i pol godine u Dinamu zaigrati za Norwich. Maksimirski klub će za taj transfer zaraditi tri milijuna eura.

Mogao bi debitirati već u subotu

U dresu novog kluba Pinto bi mogao zaigrati već u subotu, kad Norwich u FA kupu dočekuje Manchester City. Dinamo je nakon odlaska portugalskog desnog braniča već reagirao, na toj poziciji doveo je iz Maribora slovenskog reprezentativca Petra Stojanovića.

“Uzbuđen sam što sam došao u Norwich. Sve je ovdje dobro organizirano, sretan sam što sam ovdje. Puno mi znači što sam došao u najjaču ligu na svijetu, trenirao sam da dospijem ovdje”, kazao je Ivo Pinto za službenu klupsku stranicu.

Englezi su se podsjetili da je Pinto u Dinamovom dresu ove sezone u Ligi prvaka pobijedio Arsenal.

Pinto: Dolazim u zemlju visoke nogometne kulture

“To je bilo nevjerojatno, početi nastup u Ligi prvaka pobjedom protiv Arsenala. U karijeri pamtim i pobjedu protiv Manchester Uniteda prije tri godine. U Engleskoj se igra brzo i snažno, bori se do samog kraja, za svaku loptu”, dodao je Pinto predstavljajući se engleskim navijačima:

“Brz sam igrač, igram intenzivno, želim pomoći momčadi da zabije što više golova. Sretan sam što sam u nogometnoj zemlji, gdje postoji visoka nogometna kultura”, zaključio je Pinto.