Dinamo-Molde 1-1: Novi neuspjeh, Modri opet nisu mogli do pobjede

U 18. minuti zabio je Henriquez, a već 3 minute kasnije izjednačio Kamara

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama odigrali su 1-1 s norveškim Moldeom na svojem terenu u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Ovaj rezultat više odgovara norveškom sastavu, a uzvrat se igra na njihovom terenu za tjedan dana. Dinamo je krenuo odlučno u susret, a poveo je u 18. minuti preko Angela Henriqueza. Na odgovor Norvežana nije se dugo čekalo, izjednačili su tri minute kasnije golom Kamare.

Hrvatski prvak odigrao je još jednu blijedu partiju i za prolaz u posljednje pretkolo trebat će u uzvratu pokazati puno više onoga što su malobrojni gledatelji mogli vidjeti u Maksimiru.

Dinamo je rano došao do prilike za vodstvo, već u 3. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, Soudani je primio loptu između dva braniča, ali je s 12 metara pucao pokraj gola. No, u 18. minuti “modri” su ipak poveli. Pivarić je odlično ubacio, a Henríquez glavom pogodio mrežu.

Nažalost, vodstvo Dinama je trajalo samo tri minute, a pogodak je pao na sličan način. Linnes je ubacio s desnog boka, a Kamara iz blizine zabio za 1-1. U drugom poluvremenu Dinamo je bio još jaloviji i bezopasniji. Udarac Pivarića iz slobodnjaka sa 20 metara u 56. minuti, te polukontra u 61. koja je završila lošim udarcem Henriqueza s 18 metara, bilo je sve od “modrih”.

U 65. minuti veznjak Dinama Machado dobio je crveni karton. Prilikom izlaska s terena pokazao je srednji prst navijačima, a sudac Gumienny mu je zbog nesportske geste pokazao crveni karton. Srećom, Machado je već bio zamijenjen pa Dinamo nije ostao s igračem manje.

S druge strane, Molde je u drugom dijelu imao dvije velike prilike. U 67. minuti Mostroem je promašio stopostotnu priliku. Nakon ubačaja s lijeve strane i loše reakcije Dinamovih braniča, Mostroem s osam metara puca iznad gola. U 87. minuti, nakon odlične kontre, igrači Moldea su se spetljali pred kaznenim prostorom Dinama.


Tijek susreta


Dinamo – Molde 1-1


90.+4 Gotova je utakmica Dinamo i Molde odigrali su 1-1. Hrvatskom prvaku ostaje još nada u uzvratu. Ovaj rezultat puno više odgovara Moldeu.

90. minuta Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade

89. minuta Puca Henriquez iz dobre pozicije, a golman Moldea brani

87. minuta Molde je pred kraj utakmice mogao potpuno šokirati Maksimir, ali Eduardo je bio spreman

86. minmuta Dinamo pokušava zaprijetiti. Pjaca je najakttivniji u ovim trenucima, ali nije pretjerano konkretan

75. minuta Velika dominacija Dinama koji ne uspijeva uputiti opasan udarac prema golu

66. minuta Molde je imao izvrsnu priliku, pucao je Moström, ali rezultat se ne mijenja

65. minuta CRVENI KARTON Machado je izašao iz igre praćen brojnim zvižducima s tribina na koje je odgovorio pokazivanjem srednjeg prstva prema gledateljima zbog čega ga je sudac isključio

65. minuta Umjesto Machada ušao je Rog

61. minuta Henriquez je snažno i neprecizno pucao

56. minuta Dinamo pokušava iz slobodnog udarca. Pivarić je pucao solidno, ali malo neprecizno

54. minuta Zagrebačka momčad pokušava ubacivanjima pred gol Moldea. Bezuspješno završava i to

52. minuta Opasna situacija pred golom Moldea, koja je završena bezuspješno. Dinamo ima inicijativu, a Norvežani se brane

49. minuta Machado pzuca prema golu Moldea, ali to ide jako visoko

46. minuta I počeo je nastavak u kojemu Dinamo traži dobar rezultat za nastavak. Obje momčadi nastavljaju u istim sastavima

Vrlo brzo počinje drugo poluvrijeme

Dok čekate nastavak, pogledajte neke kadrove iz prvog dijela u našoj galeriji.

Dinamo u teškom dvoboju s Moldeom

45.+2 Završeno je prvo poluvrijeme

45. minuta Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade

45. minuta Soudani je sada loše pucao glavom

40. minuta Brza kontra Norvežana, ali Sigali je dobrom reakcijom sve zaustavio

39. minuta Dinamnovci imaju loptu više u nogama, a sada su tražili jedanaesterac, ali ništa od toga

32. minuta Dinamo je sada izveo solidnu akciju nakon slobodnog udarca, ali sve nije završeno opasnim udarcem

26. minuta Novi udarac glavom Kamare, ali ovaj put je sve dobro završilo za Dinamo

21. minuta GOL Molde je izjednačio. Pogodak glavom sada je postigao Kamara. 1-1 na Maksimiru

18. minuta GOL Dinamo vodi. Pogodak je postigao Henriquez

12. minuta Dinamo je sada izveo brzu akciju koja je izgledala obećavajuće, a završila razočaravajuće

6. minuta Molde prvi put prijeti. Pucao je Toivio iz slobodnog udarca, ali lopta ide pored gola

3. minuta Odmah velika prilika za Soudanija, ali on promašuje

1. minuta Počela je utakmica


Priliku će s klupe za pričuve čekati napadač Dinama Armin Hodžić koji je u zadnjem kolu HNL-a postigao gol atraktivnim škaricama, a njegov je potez obišao svijet. Uz njega, na klupi hrvatskog prvaka su Rog, Benković, Goncalo, Fernandes, Pinto i Ježina.

Utakmica protiv Dinama Moldeu će biti prvi europski susret s klubom iz Hrvatske. Hrvatski prvak je u prošlosti odigrao samo jednu utakmicu s momčadi iz Norveške, a to je bilo 2007. godine kada ih je pobijedio Brann.

Objavljeni su sastavi u kojima će momčadi istrčati na maksimirski stadion. Za Dinamo će igrati Eduardo, Sigali, Taravel, Măţel, Pivarić, Šimunović, Machado, Ademi, Soudani, Henríquez i Pjaca, a za Molde Horvath, Rindarøy, Forren, Toivio, Linnes, Singh, Hussain, Hestad, Kamara, Mostrøm i Elyounoussi.


Momčad zagrebačkog Dinama, aktualne prvake Hrvatske, u 21 sat očekuje prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka u kojoj će joj protivnik na Maksimiru biti norveški Molde. Dinamovci sada traže dobar rezultat za uzvrat koji se igra za tjedan dana u Norveškoj.

Trening dinamovaca prije Moldea

Trener Dinama Zoran Mamić optimističan je prije dvoboja s Moldeom. “Čeka nas novi europski ispit, očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu i naravno pobjedu. O Moldeu znamo puno, analizirali smo ih i dobra su momčad s opasnim pojedincima. Naravno, moram biti iskren i reći da se nismo za njih pripremali samo ovih par dana nego od prvoga dana kada smo ih izvukli, no nije bilo sportski pričati o tome dok nismo prošli Folu”, izjavio je na konferenciji za medije uoči utakmice. Dinamo prošle godine nije prošao ovu fazu natjecanja. Ispali su od danskog Aalborga.

Uče iz poraza

“Iz svake utakmice se može nešto izvući i naučiti. Naravno, iz te utakmice na Maksimiru smo mogli naučiti da je bitno brojne prilike pretvoriti u pogodak. Molde i Aalborg su slične momčadi po mentalitetu i stilu igre”, kaže Mamić pa se osvrnuo na ozljede s koijma su imali problema, no čini se da su one sada prošlost. Za Molde zasad ne konkuriraju samo Schildenfeld, Pavičić i Radonjić.

“Već sam rekao neki dan da imamo odličan kadar igrača i nikada nije lako odlučiti tko neće biti u 18 igrača koji konkuriraju za utakmicu. Ipak, imamo puno utakmica, igramo na tri fronta i svi igrači će dobiti priliku dokazati da zaslužuju biti u Dinamu”, završio je Mamić.

Dinamo je favorit

S druge strane, svoja razmišljanja je iznio trener Moldea Tor Ole Skullerud koji smatra da je hrvatski prvak favoriti protiv njegov ekipe.

“Baš se veselimo sutrašnjoj utakmici, igramo protiv velike momčadi, sve nas zanima za što smo spremni u ovom natjecanju. O Dinamu znamo dovoljno, pogledali smo sve njihove utakmice u ovogodišnjem prvenstvu. Tri prvenstvene, ali i obje protiv luksemburškog suparnika. Znamo kako Dinamo igra, znamo što nas očekuje sutra”, prenosi Goal izjavu norveškog stratega.

Inače je sretan, ali…

Zatim je Skullerud rekao koje nogometaše zagrebačke ekipe smatra najopasnijima: “Uh, teško mi je izgovarati njihove prezimena, pa ću vam reći njihove brojeve. Sutra ćemo morati pripaziti napadački dio momčadi, posebice igrače s brojem 2 (Soudani), 20 (Pjaca) i 9 (Henriquez). Ali, Dinamo ima izrazito snažan napadački dio igre, tu ne smijemo zaboraviti niti glavnog kreatora momčadi, igrača s brojem 10 (Machado). Dinamo je vrlo dobra momčad, samo moramo vidjeti tko će kod njih sutra zaigrati.”

Trener Moldea zatim je rekao kako Dinamo ima ulogu favorita: “Ja sam vrlo veseo i sretan čovjek, ali nisam bio sretan kada sam vidio da ćemo igrati s Dinamom koji je odlična momčad, pravi izazov za moje igrače, ali i veliki favorit u ovim utakmicama”, poručio je.