Molde-Dinamo 3-3: Dinamo imao tri pogotka prednosti pa jedva izborio doigravanje Lige prvaka

Pjaca, Ademi i Rog zabili su golove u razmaku od samo pet minuta

28.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Prva utakmica treceg pretkola Lige Prvaka, GNK Dinamo - FK Molde. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je u utorak u gostima kod norveškog Moldea odigrao 3-3 (3-1), te je nakon maksimirskih 1-1, izborio plasman u posljednje pretkolo zahvaljujući više pogodaka u gostima.

Nevjerojatna utakmica. Molde nije iskoristio dva od tri penala, a Dinamo je u pet minuta zabio tri gola i vodio 3-0, da bi se Molde vratio i poravnao na 3-3. Strijelci za Dinamo bili su Pjaca (17), Ademi (20) i Rog (22), a za Molde su zabili Hussain (43), Elyounoussi (52-pen) i Kamara (75).

U 8. minuti Molde je mogao povesti iz penala, ali Kamara je pucao iznad gola. Penal je skrivio Sigali, koji je odnio loptu ispred Kamare, ali ga je ujedno zahvatio po nozi, pa je engleski sudac Michael Oliver dosudio najstrožu kaznu.

Tri gola u pet minuta

Nakon što je Dinamo preživio šok s početka susreta, Norvežani su sami sebe “otuširali hladnom vodom”, u pet minuta primili su tri gola. Prvo je branič Linnes pogriješio prilikom vraćanja lopte vrataru, a Marko Pjaca je to pažljivo pratio i u 17. zabija za vodstvo Dinama. Tri minute kasnije Dinamo vodi 2-0. Henriquez se probio u kazneni prostor, a u gužvi se je najbolje snašao Ademi, koji je pospremio loptu u mrežu.

U 22. minuti Dinamo već ima 3-0. Pjaca se je probio po lijevoj strani, dao je povratnu loptu za Henriqueza čiji udarac vratar Moldea odbija, a Marko Rog iz neposredne blizine pogađa mrežu.

Do kraja prvog poluvremena Molde je ipak uspio zabiti, u 43. minuti Hussain odličnim udarcem sa 18 metara pogađa mrežu Dinama. A onda u sudačkoj nadoknadi ponovno penal za Molde nakon što je vratar Eduardo oborio Hestada. No, večeras su 11-erci bili noćna mora za norvešku momčad, udarac Singha s bijele točke obranio je Dinamov golman.

90'+5 KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!! Dinamo je prošao u play-off Lige prvaka i osigurao europsku jesen!!!! To je jedino bitno večeras u ovoj fantastičnoj utakmici! Pozdrav iz Norveške!

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Dienstag, 4. August 2015

Već u drugoj minuti nastavka nova prilika za Dinamo. Rog pokušava lobom, ali vratar Horvath ipak uspijeva sačuvati mrežu. No, onda opet penal za Molde, jer je vratar Eduardo oborio Linnesa. I nakon što su u prvom poluvremenu promašili Kamara i Singh, sada je priliku dobio Elyounoussi koji uspijeva zabiti i smanjiti na 2-3 u 52. minuti.

U 54. minuti stopostotna prilika za Dinamo. Pjaca je krenuo sam prema vrataru Horvathu, koji brani njegov udarac, lopta se odbija do Soudanija, koji neometan iz neposredne bilizine pogađa braniča Forrena. Sedam minuta kasnije četiri Dinamovca su u kontranapadu, ali Pjaca griješi.

Ždrijeb u petak

Nova prilika za Dinamo u 66. minuti, a kreirali su je Hodžić i Antolić, koji su ušli u igru u drugom poluvremenu. Na kraju je Antolićev udarac obranio vratar Moldea. Norvežani su u 72. minuti ostali sa igračem manje, jer je Forren zaradio drugi žuti karton. No, to nije pokolebalo Molde i u 75. minuti, nakon ubačaja Hestada, Kamara zabija za 3-3. Do kraja je Dinamo morao strahovati za prolaz, ali sreća je večeras bila na strani hrvatskog prvaka.

U petak je ždrijeb posljednjeg pretkola Lige prvaka i tada će Dinamo saznati tko mu stoji na putu do plasmana u grupnu fazu najjačeg eurupskog klupskog natjecanja.


Molde – Dinamo 3:3

MOLDE: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Mostroem (Svendsen, 75), Hussain (D. Hestad, 87), Singh, Eirik Hestad (Gabrielsen, 77), Elyounoussi, Kamara.

DINAMO: Eduardo, Ivo Pinto, Šimunović, Sigali, Pivarić, Goncalo Santos, Ademi, Rog (Ćorić, 75), Pjaca, Henriquez (Antolić, 54), Soudani (Hodžić, 62).

STRIJELCI: 0-1 Pjaca (17), 0-2 Ademi (20), 0-3 Rog (22), 1-3 Hussain (43), 2-3 Elyounoussi (52-pen), 3-3 Kamara (75).

CRVENI KARTONI: Forren (Molde, 72)

SUDAC: Michael Oliver (ENG)

STADION: Molde stadion

GLEDATELJA: 6.000

Kraj

93. minuta – Elyounoussi je tukao, lopta je završila u korneru.

91. minuta – Eduardo je srušio Kamaru, ali sudac ovog puta nije pokazao na bijelu točku.

90. minuta – Igrat će se pet minuta nadoknade.

80. minuta – Antolić je pucao s 20-ak metara, ali Horvath brani.

75. minuta – GOOL Molde je izjednačio iao su tri minute ranije ostali bez igrača. Kamara je zabio nakon Hestadovog ubačaja. Modre čeka neizvjesna završnica.

72. minuta – Forren je nakon prekršaja nad Hodžićem dobio drugi žuti karton. Modri imaju igrača više.

70. minuta – Kamara je tukao glavom pokraj vratnice.

66. minuta – Hodžić je sjajno povukao kroz sredinu, našao je Antolića na lijevoj strani, no njegov udarac obranio je Horvath.

62. minuta – Hodžić je ušao umjesto Soudanija.

61. minuta – Četvorica Dinamovih igrača išli su na trojicu Moldeovih, lopta je završila kod Pjace, njegov udarac je blokiran.

59. minuta – Elyounoussi je tukao, brani Eduardo.

54. minuta – Pjaca je išao sam na vratara Moldea, njegov udarac je Horvath obranio. Velika prilika za modre.

52. minuta – GOOL Elyounoussi je zabio iz penala.

51. minuta – Treći penal za Molde! Eduardo je srušio Linnesa u kaznenom prostoru te ej dobio žuti.

50. minuta – Pjaca je tukao ravno u ruke Horvatha.

49. minuta – Neugodno je ubacio Hestad, Pivarić je dobro očistio.

47. minuta – Rog je probao lobati Horvatha, ali je Moldeov vratar uspio uhvatiti loptu.

46. minuta – Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

45+2. minuta – Eduardo brani penal kojeg je izveo Singh.

45+1. minuta – PENAL Novi penal za Molde. Eduardo je srušio Hestada u kaznenom prostoru.

43. minuta – GOOL Molde smanjuje golom Hussaina s 20-ak metara.

39. minuta – Rog je prošao lijevom stranom, ali je Forren na krjau poslao loptu u korner.

35. minuta – Sjajnu akciju odigrali su Dinamovi igrači, lopta je završila kod Henriqeuz, zabio je gol, ali je prethodno svirano zaleđe.

31. minuta – Gonzalo je zaradio žuti karton.

30. minuta – Dinamo je u ovoj utakmici zabio tri gola iz tri prilike.

23. minuta – GOOL Rog je zabio nakon sjajnog prodora Marka Pjace po lijevoj strani. Pjaca je pronašao Henriqeuza u sredini, njegv udarac je obranio Horvath, ali je na odbijenu loptu natrčao Rog i zabio je u mrežu.

20. minuta – GOOL Dinamo je iz dvije prilike došao do dva pogotka. Zagužvalo se pred Moldeovim vratima, obrana je pokušala izbiti loptu, ali se na kraju Ademi najbolje snašao pa je iz neposredne blizine ugurao u mrežu.

17. minuta – GOOL Linnes je loše vratio loptu prema vrataru, Pjaca je uspio doći od nje te ju je ubacio pokraj Horvatha.

[LIVE VIDEO] Kamara je promašio poklonjeni penal za FK Molde! AJMO DINAMO!Kamara's missed penalty for FK Molde! DINAMO ZAGREB!

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Dienstag, 4. August 2015

8. minuta – Kamara je tukao s bijele toške visoko iznad gola

7. minuta – Michael Oliver dosudio je penal za Molde. Sigali je ispred Kamare odnio loptu, ali ga je nakon toga dirnio po nozi. Sudac je nakon desetak sekundi odlučio svirati kazneni udarac.

vojbena situacija, Sigali je ispred Kamare odnio loptu, ali je i njega dotaknuo po nozi. Dojam je da je sudac oštetio zagrebački klub.

6. minuta – Zagužvalo se pred Dinamovim vratima, Pinto je na kraju spasio.

1. minuta – Počela je utakmica.