Dinamo-Split 3:0 Soudani, Machado i Henriquez zabili za prvo mjesto ljestvice

Goncalo je u 10. minuti igrao rukom u kaznenom prostoru Dinama. Penal nije sviran

12.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Derbi utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk u prvom kolu MAXtv Prve lige. El Arabi Hilal Soudani. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama svladali su Split rezultatom 3-0 u utakmici odigranoj na Maksimiru u sklopu 6. kola nacionalnog prvenstva. Prvi je to poraz splitske momčadi u dosadašnjem dijelu natjecanja, a označena je njima i promjena na vrhu ljestvice.

Aktualni prvak Dinamo sada je prvoplasirana momčad nakon pobjede ostvarene pogocima Soudanija, Machada i Henriqueza. Sjenu na zaslužena tri boda domaće momčadi baca tek situacija iz desete minute ogleda kada je Goncalo igrao rukom, a glavni sudac utakmice Bebek odlučio nastaviti igru. Obje su momčadi uputile osam udaraca u okvir suparničkog gola, no ono što je zaustavljao Eduardo, Zagorac za Split nije nije.

Dinamo nakon šest kola predvodi ljestvicu sa 12 osvojenih bodova, jednim više od Splita i četiri od Rijeka koja je u ranijoj utakmici dana odigrala na Rujevici protiv Hajduka 0-0.


90. minuta: KRAJ UTAKMICE.

89. minuta: GOOOOL! Zaista lijepa akcija kod Dinamovog trećeg gola. Najlakši dio posla, sam pogodak, pripao je Henriquezu nakon što je nekolicina igrača domaće momčadi kombiniralo iz prve i tako izbacilo obranu Splita. Asistenciju je upisao Antolić.

83. minuta: Udarac Pinta s dvadesetak metara odlazi iznad gola.

76. minuta: U igru je protiv svoje bivše momčadi ušao Rog. Travnjak je napustio Ćorić. Promjena i u Splitu. Umjesto Blagojevića u igri je Bilbija.

66. minuta: Machado je napustio igru uz pokoji pljesak, ali i zvižduke navijača. I ovaj je puta digao ruke u zrak, no za razliku od utakmice protiv Moldea, sada ih je iskoristio za pljesak upućen tribinama. U igru je ušao Antolić.

52. minuta: Bagarić je dva puta pokušao smanjiti za Split, no prepriječio mu se Dinamov vratar, a potom i obrana domaće momčadi.

46. minuta: GOOOOOL! Započelo je drugo poluvrijeme i odmah pogodak Dinama. Machado je iskoristio loptu koju mu je u prostor gurnuo strijelac prvog gola Soudani. Pogodio je iskosa, s desne strane. Uz pljesak čuje se i pokoji zvižduk publike koja ne prašta Machadu bezobrazluk s utakmice protiv Moldea.

45+2. minuta: Kraj prvoga poluvremena. Dinamo na poluvrijeme ide golom prednosti nakon što je Soudani iskoristio ubacivanje Ćorića. Dvojben ostaje trenutak iz desete minute, odnosno situacija u kojoj je Goncalo rukom zaustavio jedan pokušaj udarca glavom splitske momčadi kojem je prethodio udarac iz kuta.

31. minuta: Zagorac kroti slobodni udarac Taravela s 30-ak metara.

28. minuta: GOOOOOL! Nakon što je sjajan posao na lijevoj strani napravio Ćorić, oslobodivši si prostor nakon driblinga Obšivača, ubacio je loptu na drugu vratnicu odakle Soudani glavom gađa dalji kut Splitova gola.

14. minuta: Nakon kombinacije s Fernandesom udarac je uputio Čorić. Zagorac siguran.

10. minuta: Goncalo je igrao rukom u kaznenom prostoru Dinama. Sudac Bebek nije pokazao na bijelu točku.

9. minuta: Loša komunikacija Dinamove obrane i vratara skoro je rezultirala autogolom zagrebačke momčadi nakon što je Pivarić povratnu loptu poslao malo uz vratnicu gola domaćina.

Dinamo je već bio prisiljen mijenjati. Udarac koljenom u rebra Ademija je udaljio s travnjaka. Umjesto njega u igri je Goncalo.

6. minuta: Velika prilika za Split. Pešić je prebacio obranu Dinama loptom s lijeve strane. Dohvatio ju je Obšivač koji dobro puca, ali Eduardo spašava gol domaćina. Vidović je u nastavku akcije pogodio blok domaće momčadi.

1. minuta: Započela je utakmica na Maksimiru.

Derbi utakmicu 6. kola na Maksimiru upravo započinju Dinamo i Split, trenutačno drugoplasirana i vodeća momčad hrvatskog nogometnog prvenstva.

Dinamo trener Zoran Mamić u posljednjoj utakmici prije sraza s albanskim prvakom Skënderbeuom počeo je bez Pjace, Roga i Šimunovića. Upravo je Roga trener Splita Zoran Vulić označio igračem kojeg se najviše pribojava.