Dinamo remijem izbacio Rijeku i igrat će u finalu Kupa protiv Splita

Nakon 0-0 na Kantridi, Dinamo će se sa Splitom boriti za naslov pobjednika Kupa

22.04.2015., stadion Kantrida, Rijeka – Kup Hrvatske, polufinale, uzvratna utakmica, HNK Rijeka – GNK Dinamo. Paulo Ricardo Ribeiro de Jesus Machado, Josip Radosevic. Photo:/
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Zagrebački Dinamo plasirao se u finale Kupa, gdje će igrati protiv Splita, koji je par sati ranije izbacio Hajduk. Modri su s Rijekom na Kantridi odigrali 0-0 i tako sačuvali prednost od 2-1 iz prve utakmice.

Dinamo je pred ispunjenom Kantridom uspio sačuvati prednost iz Maksimira, a u unatoč pritisku domaćina, zagrebačka momčad je propustila bolje prilike na susretu. U prvom dijelu Riječani su bili bolji, ali je najbolju priliku propustio Junior Fernandes u 38. minuti kada je glavom u padu pogodio gredu. U 61. minuti Soudani je išao sam na vratara Vargića i uputio loš šut pokraj gola, a u 72. minuti uzvratio je udarcem napadač Rijeke Ivančić, ali ravno u vratara Ježinu.

Leovcu crveni zbog prigovora

U 81. minuti Ivančić je zatresao mrežu nakon udarca Tomasova, ali je sudac Zebec poništio zgoditak zbog zaleđa. U drugoj minuti sudačke nadoknade Leovac je dobio crveni karton zbog prigovora.

Finalni dvoboj Kupa igra se 20. svibnja.