Dinamo se pohvalio novim pojačanjem i demantirao Schildenfeldovu ozljedu

Novi igrač kluba, 17-godišnji Filip Benković priključen je momčadi na pripremama

FOTO: PrintScreen/GNK Dinamo

Nogometaši Dinama remizirali su odigravši 1-1 protiv Žiline u prvoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu. Važnije od rezultata bila je ozljeda koju je zadobio novi igrač kluba, branič Gordon Schildenfeld.

Ipak, u pitanju nije ništa što bi trebalo remetiti planove trenera Zorana Mamića koji je na klupskim internetskim stranicama sažeo utakmicu i osvrnuo se na situaciju sa reprezentativnim nogometašem:

“Drugo poluvrijeme smo bili puno bolji, razigraniji i zaslužili pobjedu da bi na kraju iz naše gluposti primili gol. Srećom, ovo su tek pripreme i ima još vremena za popravak. Stvorili smo dosta prilika i moramo ih bolje realizirati. Naravno, nedostaje nam eksplozivnosti i brzine, no sve u svemu sam zadovoljan. Schildenfeld? Mijenjao je kopačke i uhvatio ga je grč u listu, no ništa ozbiljno.”

Strijelci utakmice u Murskoj Soboti bili su Soudani u 68. minuti i William, čiji je gol u posljednjim trenucima susreta drugoplasiranoj momčadi slovačkog prvenstva donio izjednačenje.

Ponajbolji mladi stoper u Europi

Dodajmo ovome, da je u međuvremenu Dinamo predstavio još jedno pojačanje momčadi. Riječ je o Filipu Benkoviću, 17-godišnjem stoperu koji je već priključen momčadi na pripremama u Sloveniji.

“Cijeli život sam u Dinamu, prošao sam sve kategorije i sve moguće uloge na stadionu. Od navijača na tribinama, klinca koji igra na pomoćnim terenima ili na Maksimiru skuplja lopte prvoj momčadi… Sve sam već bio, a sada mogu ponosno reći kako sam igrač Dinama. Za mene kao rođenog Zagrepčanina koji je odrastao na par minuta pješke od stadiona nema ljepše stvari od ovoga. Naravno, znam da uz ovo golemo priznanje dolazi i velika odgovornost i prilika koju vjerujem da ću iskoristiti”, izjavio je nogometaš kojeg klub predstavlja kao jednog od najboljih mladih stopera u Europi.