Dinamo dobio veliko pojačanje, Gordon Schildenfeld potpisao s Modrima

Dolazi sljedeće sezone, nakon isteka ugovora s Panathinaikosom

09.06.2014., Praia do Forte, Brazil - Konferencija za medije u trening kampu Praia do Forte gdje se hrvatska nogometna reprezentacija priprema za predstojece Svjetsko prvenstvo u nogometu. Na konferenciji su na novinarska pitanja odgovarali, Ivica Olic i Domagoj Vida. 
Photo: /
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Gordon Schildenfeld novi je igrač Dinama. U zagrebački klub dolazi sljedećeg ljeta, nakon završetka ugovora sa svojom trenutnom momčadi, grčkim Panathinaikosom, a da je potpisao ugovor s Dinamom, aktualni hrvatski prvak potvrdio je na svojoj službenoj stranici.

Očekivano, njegovim dolaskom izuzetno je zadovoljan trener Dinama Zoran Mamić: “Schildenfeld je iskusni stoper koji je svima dobro poznat i već je ranije nastupao za Dinamo. Drago mi je što ćemo ga opet od ljeta imati u modrom klubu! Svojim igrama će nam sigurno pomoći u ostvarivanju još boljih rezultata, a ponašanjem u svlačionici i van terena svakako će biti pravi primjer brojnim mladim igračima koje imamo”, rekao je strateg Modrih.

“Rekao sam već da sam se u razgovoru s njim uvjerio kako mu ne nedostaje motiva, jedva čeka trenirati i igrati utakmice, a kada je tako onda će sigurno biti pravo pojačanje. Znamo koliko se želio vratiti u Zagreb i svi smo jako sretni što će Šifo ponovno biti dio naše modre obitelji”, poručio je Mamić za službenu Dinamovu stranicu.

Također, skorim dolaskom u Zagreb vrlo zadovoljan je i Šifo: Jako sam sretan što su se stvari ovako završile. Već dugo traje kontakt između ljudi iz Dinama i mene, odmah sam znao da se želim vratiti i lako smo se dogovorili. Svi znamo kakav je Dinamo klub, igrao sam već u Maksimiru, ali sada sam puno iskusniji i mogu reći bolji igrač koji može još jako puno dati. Veselim se ljetu, pripremama i novim izazovima te sam siguran da skupa sa suigračima možemo navijačima donijeti puno sreće!, izjavio je hrvatski branič.

Schildenfeld je za dinamo već nastupao za Dinamo u sezonama 2006./2007. i 2007./2008., a nakon toga igrao je za Besiktas, Duisburg, Sturm iz Graza, Eintracht, Dinamo iz Moskve, PAOK te Panathinaikos, čiji je sada igrač. Za hrvatsku reprezentaciju igrao je 21 utakmicu.