Dinamo u 2. pretkolu Lige prvaka igra s Folom Esch iz Luksemburga, Mamić uvjeren u prolazak dalje

Modri su prije dvije godine u istom pretkolu slavili protiv Fole sa 6:0

20.05.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Finale hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - RNK Split. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prva prepreka Dinamu na putu u Ligu prvaka bit će luksemburški prvak Fola Esch. Prve utakmice drugog pretkola na rasporedu su 14. i 15. srpnja, a uzvrati su 21. i 22. srpnja. Ova dva kluba već su igrali međusobno i to u istom pretkolu Lige prvaka prije dvije godine. Modri su prošli dalje nakon što su u gostima upisali visoku 5:0 pobjedu dok je u uzvratu bilo 1:0.

Mamić vjeruje u prolaz

“Ne mogu zapravo reći ništa puno drugačije od onoga što sam rekao prije ždrijeba. Radi se o prvacima svoje države, znači o momčadi koja ima naviku pobjeđivati utakmice i osvajati trofeje, no jasno je da smo mi bolja momčad i favoriti te da želimo proći dalje. Naravno, nitko se neće predati prije početka, moramo biti na kvalitetnoj razini, odigrati dvije dobre utakmice i pokazati na terenu da smo bolji, ali sigurno da vjerujem u prolaz u iduću fazu” – rekao je nakon ždrijeba Zoran Mamić.

Luksemburški prvak igra na stadonu Émile Mayrisch koji se nalazi u južnom dijelu grada Esch. Klub je osnovan 1906. te je bio prvi nogometi klub u toj zemlji. U razdoblju od 1918. do 1924. četiri je puta osvojio naslov prvaka te dva puta Kup. Šest godina kasnije došli su do petog naslova, ali su onda dugo razdoblje bili bez uspjeha u prvenstvu i to sve do sezone 2012-2013 što su ponovili dvije godine kasnije.