Dio medija tvrdi da je Andrij Ševčenko odigrao veliku ulogu u otpuštanju Josea Mourinha iz Chelseaja

Ukrajinac je navodno igračima nalagao da potkopavaju Mourinhov autoritet

Ukrainian forward Andriy Shevchenko is seen on the bench during the Euro 2012 football championships match England vs Ukraine on June 19, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk.  AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG / AFP / PATRICK HERTZOG
FOTO: AFP

Andrij Ševčenko sigurno neće dobiti božićni poklon od Josea Mourinha, legendarni ukrajinski napadač navodno je ‘nasapunao dasku’ sad već bivšem treneru Chelseaja.

Legendarni nogometaš Milana i kijevskog Dinama, koji je dio karijere proveo i u Chelseaju, od svog umirovljenja 2012. godine i neslavnog pokušaja ulaska u ukrajinski parlament potpuno se zbližio s vlasnikom londonskog kluba Romanom Abramovičem, te mnogi mediji smatraju da je upravo 39-godišnji Ševčenko savjetnik ruskog oligarha.

Abramovičev špijun?

Navodno Abramovič jako drži do Ševčenkovog mišljenja, a on mu služi kao svojevrsni ‘špijun’ i spona sa svlačionicom. Ševčenko je bio taj koji je igračima nalagao da miniraju Mourinha i potkopavaju njegov autoritet. Čak se spominje i da bi popularni Ševa mogao postati član stručnog stožera novog trenera, a njegovo neslaganje s Portugalcem seže daleko u prošlost.

Još tijekom prve Mourinhove epizode na Stamford Bridgeu došlo je do neslaganja s Ukrajincem. Mourinho ga nikad nije želio u momčadi, ali ga je morao trpjeti zbog njegovih veza s Abramovičem. Kako bilo, priču ne donose tabloidi, već ugledni mediji u Italiji i Engleskoj, a ukoliko u tome ima imalo istine, znamo kome Jose Mourinho sigurno neće kupiti božićni poklon…