Dio novca od prodaje Perišića Wolfsburg mora poslati Volkswagenu za pomoć u pokrivanju troškova iz one prevare

Volkswagen neće više tako izdašno sponzorirati Wolfsburg, a niti ostale

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic reacts after he scored in a friendly football match between German first division Bundesliga  team VfL Wolfsburg and Swiss first division team FC Zurich in Singen, southern Germany, on July 21, 2015.
FOTO: AFP

Krizom pogođeni Volkswagen spreman je povući radikalne poteze koji će se odraziti i na njemačkog Bundesligaša Wolfsburg, klub koji dobro živi, među ostalime, i zahvaljujući novcu svog glavnog sponzora.

Prvi potez koji će klub osjetiti jest trenutačni prestanak izgradnje nogometnog centra za mlađe dobne kategorije kluba, odnosno u ovome će slučaju Wolfsburg odustati od 40 milijuna eura vrijednih planova.

Godišnje 200 milijuna eura

Novi šef VW Matthias Müller nedavno je izjavio da će “ono što nije apsolutno nužno biti izbrisano” iz planova, a nije toga lišen niti Wolfsburg u najavi da će se “preokrenuti svaki kamen i pogledati što se ispod njega krije.” Prema nekim informacijama dio novca zarađenog prodajom Ivana Perišića i Kevina de Bruynea klub će morati sljedećega ljeta proslijediti VW-u čime bi pomogao tvrtki u kriznim trenucima u kojima će se morati namiriti milijarde za sanaciju nastale štete.

Volkswagen direktno i kroz svoje tvrtke-kćeri pomaže bundesligaškim i nekim klubovima druge njemačke nogometne lige s 200 milijuna eura na godišnjoj razini.