Murray i Soares pobijedili su Nestora i Stepaneka pa osvojili Australian Open u parovima

I za Murraya i za Soaresa ovo je prvi Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova

Britain's Jamie Murray (R) and Brazil's Bruno Soares celebrate after victory in their men's doubles final match against Canada's Daniel Nestor and Czech Republic's Radek Stepanek on day thirteen of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne early January 31, 2016. AFP PHOTO / SAEED KHAN-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / SAEED KHAN
FOTO: AFP

Britanac Andy Murray i Brazilac Bruno Soares osvojili su prvi Grand Slam godine Australian Open u konkurenciji muških parova. Oni su u finalu sa 2-6, 6-4, 7-5 svladali češko-kanadski par, Radeka Štěpáneka i Daniela Nestora.

Murray i Soares slabije su započeli finalni meč, ali su u nastavku bolje zaigrali i s 2-1 u setovima osvojili titulu.

I za Murraya i za Soaresa ovo je prvi “grand slam” naslov u konkurenciji muških parova, ranije su osvajali trofeje u mješovitim parovima. Murrayu je ovo bio treći finale na “grand slam” turniru azredom, prošle je godine s Australcem Johnom Peersom gubio završne dvoboje u Wimbledonu i na US openu, dok je Soares dosada igrao jedan finale, 20013. u New Yorku s Austrijancem Alexanderom Peyom. Od ove su godine odlučili zaigrati zajedno i već na prvom velikom turniru su stigli i do trijumfa.