Duje Čop želi igrati na nogometnom Euro 2016. i vjeruje kako će se igrama u Malagi nametnuti izborniku

Čop je ljetos došao iz Cagliarija na jednogodišnju posudbu u Malagu

FOTO: AFP

Napadač španjolskog prvoligaša Malage Duje Čop rekao je u utorak da mu je bilo teško priviknuti se na španjolsku ligu, no da je jedini ovosezonski pogodak prije mjesec dana u Madridu protiv Rayo Vallecana sve promijenio čime je stekao samopouzdanje.

“Moja želja je igrati na Europskom prvenstvu s Hrvatskom i zato sam trebao igrati ovdje. Rekao sam da to želim ovdje ili da ću potražiti drugi klub ukoliko to bude potrebno”, rekao je 25- godišnji Čop na konferenciji za novinare u Malagi.

Izbornik ga trenirao u Dinamu

“Nalazim se među 30 igrača na širem popisu. Izbornik Ante Čačić me je trenirao u zagrebačkom Dinamu, te se ovdje nadam kontinuitetu igara kako bih konkurirao za Euro”, dodao je.

Čop je ljetos došao iz Cagliarija na jednogodišnju posudbu, a u Malagi je odigrao 795 minuta u 15 utakmica. Zabio je jedan gol i dodao jednu asistenciju. Gol je postigao 13. prosinca kod Rayo Vallecana donijevši Malagi u 87. minuti pobjedu od 2-1.

U subotu derbi sa Sevillom

“Gol u Vallecasu (predgrađe Madrida gdje je stadion Rayo Vallecana) je sve promijenio. Osjećam se bolje s više samopouzdanja i to zahvaljujući treneru. Vidim da me suigrači više traže u igri”, rekao je Čop.

U subotu u derbiju južne pokrajine Andaluzije gostuju kod Seville čime počinje drugi dio sezone. U prvom prvenstvenom kolu u Malagi bilo je 0-0.

“Znam da postoji veliko rivalstvo sa Sevillom, o tome smo u svlačionici puno razgovarali. Želimo pobijediti zbog navijača i nastaviti s dobrom dinamikom”, poručio je Čop. Malaga je bez poraza osam utakmica zaredom te se nalazi na 10. mjestu među 20 momčadi u prvenstvu. Sevilla je sedma s pet bodova više od Malage.