Duje Čop nakon prvog gola sezone kaže da će napraviti sve da ode na Euro

Spreman napustiti španjolski klub ove zime ukoliko ne dobije veću minutažu

FOTO: PIXSELL

Hrvatski reprezentativac i napadač Malage, Duje Čop (25), koji je u nedjelju pogotkom presudio Rayo Vallecanu, rekao je da je sretan zbog prvog gola u Španjolskoj no da je spreman napustiti španjolski klub ove zime ukoliko ne dobije veću minutažu koja bi mu pomogla da s Hrvatskom ode na Europsko prvenstvo.

“Sretan sam zbog pogotka. Zaslužio sam igrati danas jer sam naporno trenirao i kada nisam dobivao priliku igrati. Ovo je bila važna pobjeda i za mene jako bitan pogodak“, rekao je Hini ispred stadiona u jugoistočnoj četvrti Vallecas gdje je njegov gol donio tri boda momčadi s juga Španjolske.

https://www.dailymotion.com/video/x3hyk7y_rayo-vallecano-1-2-malaga-hd-all-goals-highlights-13-12-2015-hd_sport

“Danas kada sam dobio priliku pokazao sam da mogu odigrati dobro svih 90 minuta. Želim biti važan igrač Málage, a ako to neću biti, odnosno ne budem li igrao dovoljno otići ću drugdje”, rekao je Čop.

Želi na Euro

Nakon što je postao izbornik Hrvatske, Ante Čačić ga je pozvao na reprezentativna okupljanja. Prošli mjesec je rekao da će na Europsko prvenstvo ići igrači koji će biti standardni u svojim klubovima te da je Čop na širem reprezentativnom popisu.

“San mi je ići na Europsko prvenstvo. Napravit ću sve što je potrebno da budem u reprezentaciji, ne dobijem li ovdje priliku otići ću ondje gdje ću igrati”, poručio je Čop koji je u dresu Málage odigrao 504 minute u 11 utakmica.

Ljetos je došao iz talijanskog Cagliarija, a ugovor ima do ljeta iduće godine.
U lipnju počinje Europsko prvenstvo u Francuskoj, a Čop se osvrnuo na ždrijeb.

“Španjolska je favorit i za osvajanje prvenstva, ali Hrvatska, za koju se nadam nastupiti, uvijek igra dobro protiv velikih momčadi. Svjesni smo svoje kvalitete i optimisti uoči Eura”, zaključio je Čop.