Engleski mediji pišu da Guardiola po dolasku u Manchester City želi preoteti zvijezdu gradskom rivalu

Herrera se tehničkim znanjem i kreativnošću uklapa u njegovu viziju

(FILES) This file photo taken on December 08, 2015 shows Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola during a press conference at the Maksimir Stadium in Zagreb, on the eve of the UEFA Champions League group stage F football match between bayern Munich and Dinamo Zagreb.

Guardiola, who is set to announce his future before Christmas, could leave Bayern Munich at the end of the season, according to German Newspapers Bild and Kicker.  /
FOTO: AFP

Manchester City je u ponedjeljak potvrdio da će njegovu momčad od sljedeće sezone trenirati Pep Guardiola, a otočki su mediji odmah krenuli s nagađanjima koga katalonski stručnjak namjerava dovesti na Etihad.

Jedna od priča je posebno zanimljiva, a kaže da bi Guardiola mogao posegnuti u dvorište najvećeg rivala Manchester Uniteda. Pozivajući se na španjolske izvore, Daily Star piše da Pep želi Crvenim vragovima preoteti 26-godišnjeg veznjaka Andera Herreru.

Toplo-hladno kod Van Gaala

Bivši nogometaš Athletic Bilbaa je u ljeto 2014. došao na Old Trafford, ali odnos Louisa van Gaala prema njemu je toplo-hladan. Takav ga status ne čini zadovoljnim i navodno želi napustiti klub, a Guardiola bi ga volio vidjeti u svojoj svlačionici. Nije tajna da aktualni trener Bayerna voli u svojim momčadima imati veći broj veznih nogometaša, a Herrera se tehničkim znanjem i kreativnošću uklapa u njegovu viziju.

Pep Guardiola has identified a Manchester United player as his first signing when he becomes Manchester City boss in the Summer.

Gepostet von SPORTbible am Montag, 1. Februar 2016

Dakako, u cijeloj priči ne treba zanemariti činjenicu da je Herrera pod ugovorom s Manchester Unitedom do 2018. godine i ne čini se izglednim da će ga Vragovi olako pustiti u redove gradskog suparnika. Osim ako se City ne istakne ponudom koja se ne odbija…