Engleski mediji pišu da je Chelseaju ponuđen Srnin suigrač (koji je ove sezone zabio 19 golova u 13 utakmica)

Zanimljivo je da 25-godišnji Alex Teixeira nije špica, nego ofenzivni veznjak

Shakhtar's Donetsk  Alex Teixeira  (R ) and Mario Sonnleitner Rapid Wien vie during the UEFA Champions League playoff football match between Shakhtar Donetsk and Rapid Wien at Arena Lviv Stadium in Lviv on August 25, 2015. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP / SERGEI SUPINSKY
FOTO: AFP

Čak sedam poraza u 12 premierligaških kola i tek 16. mjesto na ljestvici izazvali su paniku u Chelseaju. Nema sumnje da će klub posegnuti za pojačanjima tijekom zimskog prijelaznog roka, a ovih dana se po medijima spominje veliki broj imena.

Za očekivati je da će Chelsea osnažiti ofenzivni dio momčadi s obzirom da je u 12 kola postigao samo 16 golova, a napadači Diego Costa, Radamel Falcao i Loic Remy su daleko od forme. London Evening Standard tako navodi da je Joseu Mourinhu ponuđen trenutno najbolji strijelac u Europi i to za 43 milijuna eura.

Priznao da ima ponudu

Čovjek o kojem je riječ je Alex Teixeira, brazilski nogometaš koji od 2010. igra za ukrajinski Šahtar. Suigrač naših Darija Srne i Eduarda da Silve ove je sezone u nevjerojatnoj formi: zabio je čak 19 golova u samo 13 nastupa u ukrajinskom prvenstvu! A ono što je najzanimljivije jest da ovaj 25-godišnjak nije klasična špica, nego ofenzivni veznjak.

https://www.youtube.com/watch?v=3GdhIrx0W-E

Špekulacije o njegovom prelasku u Chelsea traju već neko vrijeme, a pomogao im je i sam Teixeira, priznavši prošli mjesec da ima ponudu sa Stamford Bridgea, te da bi bio sretan da se transfer dogodi u siječnju.