Engleski savez optužio Mourinha zbog kritiziranja sudaca. Rekao je da se boje suditi jedanaesterce za njega

Mourinho je spornu izjavu dao nakon zadnje utakmice i novog poraza svog kluba

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Engleski nogometni savez otvorio je postupak protiv trenera Chelseaja Josea Mourinha zbog njegove izjave nakon zadnje utakmice svojeg kluba u prvenstvu u kojoj je rekao da se suci boje dosuditi jedanaeasterac za taj klub.

Radi se o utakmici u kojoj je Mourinhov Chelsea poražen od Southamptona na svojem terenu rezultatom 3-1, a nakon utakmice osim kritiziranja sudaca Mourinho je rekao: “Mislim da je ovo ključan trenutak u klupskoj povijesti. ako me otpuste, otpustit će najboljeg trenera kojeg je ovaj klub ikad imao”.

Mourinho je dva puta tijekom svoje karijere vodio Chelsea, a prvi put je bio iznimno uspješan i s tim klubom osvojio dva naslova u prvenstvu, FA kup, dva Liga kupa i Superkup, dok je u drugom navratu, koji je trenutno u tijeku, osvojio tek Liga kup i prvenstvo.

Londonski Chelsea, aktualni prvak Premier lige, u subotu je poražen na svojem terenu od Southamptona. To je bio četvrti ovosezonski poraz za tu momčad koja bilježi iznimno loš početak sezone i nakon osam odigranih kola nalazi na tek 16. mjestu u prvenstvu.