Hrvatski izbornik: 'Naš vrh će biti olimpijsko zlato, a ne ova pobjeda'

Željko Babić komentirao je pobjedu nad Bjelorusijom 27-21

Željko Babić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do prve pobjede na Europskom prvenstvu nakon što su rezultatom 27-21 igrači Željka Babića bili bolji od izabrane vrste Bjelorusije. Uvodnih 30 minuta ponudilo je nešto bolju igru suparnika koje je u tim trenucima predvodio Sjarhej Rutenka sa sedam golova. Do kraja ogleda, posebice nakon što se razbranio Ivan Stevanović, stigao je samo još jednom upisati svoje ime među strijelce.

Razumljivo, pobjedom na otvaranju zadovoljan je bio izbornik hrvatskih rukometaša.

‘Moramo biti opušteniji’

“Bila je ovo teška prva utakmica, no pobijedili smo neugodnog suparnika i sad se već okrećemo sljedećoj utakmici i Norvežanima. Sigurno da možemo odigrati bolje od ovoga, posebice viđenog u prvom poluvremenu u kojem smo bili malo ‘mekani’. Moramo biti opušteniji, bili smo u grču iz kojeg su slijedili promašaji. Trebamo bolje trčati, ali uvjeren sam da ćemo se iz dana u dan dizati, biti precizniji i bolji. Ovo danas je bilo jako dobro”, rekao je Babić za RTL i zaključio:

“Dolaze jači protivnici, više stresa i bit će puno zanimljivije nego danas. I ovo nije vrh mog trenerskog posla, moja želja je, i to će biti naš vrh, je zlato na Olimpijskim igrama”

Slično razmišlja i Domagoj Duvnjak, jedan od istaknutijih pojedinaca momčadi, srednji vanjski reprezentacije:

Duvnjak tvrdi da možemo bolje

“Sigurno da možemo bolje. U prvom poluvremenu bilo je dosta grča, promašenih zicera i zbog toga se na odmor otišlo nerješenim rezultatom. U nastavku smo ušli u ‘meso’ i odigrali puno bolje. Posebna pohvala Ivanu Stevanoviću na golu.”

Mnogo se prije početka Eura govorilo o Duvnjakovom zdravstvenom stanju, no on tvrdi da je sve u redu.

“Odigrao sam utakmcu bez bolova, a vjerujem da ću već protiv Norveške i biti bolji na terenu. Bjelorusi su ozbiljna reprezentacije, ali Norvežani su opasniji. Moramo ostati tim, snage imamo”, zaključio je Duvnjak.

Stevanović povukao

Stevanovića su nakon utakmice mnogi odmah prozvali i glavnim junakom susreta nakon što je svojim obrana zatvorio pristup golu hrvatske reprezentacije. Evo što on, među ostalime, kaže:

“U prvom poluvremenu je možda trebalo malo povući dečke, no u drugom smo stisnuli u obrani i na meni je bilo da obranim što mogu i to je to. Slijedi Norveška i to će biti sigurno teža utakmica od ove, ali dobro ćemo se pripremiti, imamo jedan dan odmora. Već smo ih analizirali na pripremama, imamo plan kako odigrati obranu i napad, moramo se dobro odmoriti i za dva dana pokušati pobijediti.”

Gojun očekuje bolju igru protiv Norveške

Isto razmišlja i Jakov Gojun koji je odradio velik dio posla u obrani:

“Nismo bili svoji u prvom poluvremenu, promašili smo puno zicera. Odigrali smo dosta dobrih akcija, ali to jednostavno nije to kad ne zabiješ. Ipak, bitno je da smo izdržali do kraja, da smo drugo poluvrijeme stisnuli obranu, zbog čega smo zabili mnogo polukontri i kontri i na kraju zasluženo pobijedili. U cijeloj priči je bitno to da smo uzeli dva boda, znali smo da će prva utakmica biti teška, no pobijedili smo i možemo ići dalje uzdignute glave. Bit će bolje protiv Norveške s kojom smo nedavno igrali u kvalifikacijama”