Fabregas tvrdi da je sada najbolji asistent u povijesti reprezentacije. A bit će i pješak jer mu je oduzeta vozačka dozvola

Fabregas je u 99 utakmica za Španjolsku uknjižio 28 asistencija

Luxembourg's midfielder Mathias Janisch (L) vies with Spain's midfielder Cesc Fabregas during the Euro 2016 qualifying football match Spain vs Luxembourg at Las Gaunas stadium in Logrono on October 9, 2015. AFP PHOTO/ CESAR MANSO
FOTO: AFP

Zabranom upravljanja vozila na razdoblje od šest mjeseci kažnjen je vezni igrač Chelseaja i španjolske nogometne reprezentacije Cesc Fabregas nakon što je priznao da je na dijelu prometnice na kojem je ograničenje brzine 80 km/h svoj Aston Martin Vintage natjerao do gotovo 180 km/h.

Osim što će morati sljedećih pola godine koristiti usluge šofera da bi na vrijeme stizao na treninge londonskog kluba, u kojem ove sezone djeluje tek kao blijeda kopija igrača koji je dominirao veznim redom momčadi prošle sezone, Fabregas je morao platiti i kaznu u iznosu od 3500 eura.

I dok mu u Londonu baš i ne ide, treba podsjetiti da je Fabregas član reprezentacije koja je u petak izborila nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine. I da je u toj utakmici, a igrana je ona protiv Luksemburga u kvalifikacijskoj skupini C te je upisana 4-0 pobjeda, postao najbolji asistent u povijesti španjolske nogometne reprezentacije. Za 28 asistencija, čime je prestigao učinak Xavija koji je za reprezentaciju nastupio 133 puta, bilo mu je potrebno odigrati 99 utakmica za nacionalnu momčad.