Fifa je svoj tjedni pregled posvetila Ronaldu, De Rossiju, Kuytu i Dinamu

Aktuialni prvaci Hrvatske već 50 utakmica nisu izgubili u prvenstvu

FOTO: PIXSELL

Dinamo je sinoć izgubio od Olympikosa, što im je drugi poraz u Ligi prvaka ove sezone. Međutim, prvaci Hrvatske već 50 utakmica nisu izgubili u prvenstvu, a upravo je taj podatak iskoristila Fifa za svoj statističkli pregled tjedna.
“50 utakmica bez poraza je nevjerojatan uspjeh zagrebačke momčadi. Višestruki prvaci Hrvatske nisu osjetili poraz u prvenstvu preko 17 mjeseci, otkako su igubili od Istre u svibnju prošle godine. To je najduži niz bez poraza u prvim ligama na svijetu. Najbliži tom rezultatu su sudanski Al Hilal (44) i gabonski Mangsport (40).

Udarac u Ligi prvaka

Klub iz glavnog grada Hrvatske, koji je trenutno je u utrci za 11 naslov prvaka zaredom, nedavno je imao impresivan niz u svim natjecanjima. Došli su do 45 utakmica bez poraza, a onda su izgubili od Bayerna 5-0 u Ligi prvaka, a novi udarac doživjeli su sinoćnjim porazom od Olympikosa”, piše Fifin portal.

Osim Dinama, krovna organizacija svjetskog nogometa obilježila je i rekord Cristina Ronalada, koji je u subotu postao najbolji strijelac u povijesti Real Madrida (324).

https://www.dailymotion.com/video/x3a05wh_real-madrid-3-0-levante-all-goals-and-full-highlights-17-10-2015-la-liga_sport

Također, tu je i 500. utakmica Danielea De Rossija za Romu, kao i hat-trick Dirka Kuyta. Nizozemac je, naime zabio tri gola na jednoj utakmici nakon pet godnia i sedam mjeseci.

To se dogodilo tijekom dvoboja njegovog Feynoorda i Heerenveena. Uz to, Fifa je u svoj tjedni pregled uvrstila najbrži gol u MLS ligi. Samo sedam sekundi bilo je dobvoljno napadaču New York Red Bulla Miku Grelli da zabije Philadelphiji Union.