France Football uvrstio Halilovića i Jedvaja u Top 50 najboljih mladih nogometaša

Halilović zauzima deveto, a Jedvaj 40. mjesto liste koju predvodi Depay

Leverkusen's Croatian defender Tin Jedvaj (R) and Moenchengladbach's striker Max Kruse vie for the ball during the German first division Bundesliga football match between Borussia Moenchengladbach and Bayer 04 Leverkusen at the Borussia Park Stadium in Moenchengladbach, western Germany on May 9, 2015.  AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Dvojica Hrvata našla su se na popisu 50 najboljih mladih igrača koje je predstavio France Football, a na čijem su “pobjedničkom postolju” Memphis Depay (Manchester United), Marquinhos (PSG) i Raheem Sterling (Manchester City).

Novi igrač Manchester Uniteda, 21-godišnji nizozemski nogometni reprezentativac koji igra na poziciji drugog napadača i pokriva obje krilne pozicije, u prošloj je sezoni postigao 28 pogodaka u 40 odigranih utakmica za PSV-ovu momčad iz koje je na Old Trafford ostvario transfer navodno vrijedan 35 milijuna eura. Svrstalo ga je to na prvo mjesto u poretku onih koji obećavaju, a u čijem se krugu desetorice nalazi i Alen Halilović (19).

https://www.youtube.com/watch?v=Czbgc2JSbt0

Hrvatski 19-godišnjaci

Nogometaš Barcelonine B momčadi zauzima deveto mjesto poretka pri čemu se spominje njegova usporedba s Lionelom Messijem, izuzetan pregled igre, prvi dodir lopte i talent za asistencije.

Na četrdesetom mjestu iste ljestvice nalazi se još jedan hrvatski reprezentativac, Tin Jedvaj za kojega se kaže da nalikuje na Pavela Nedveda, ali da stilom više podsjeća na Carlesa Puyola i da može igrati na svim obrambenim pozicijama. Za Bayerovog 19-godišnjeg nogometaša dodaje se i da posjeduje zrelost.

https://www.youtube.com/watch?v=4uteegKvNN4