Guardian je napravio veliki intervju s Rakitićem, koji kaže da nije lako biti Barcelonin igrač

Reprezentativac večeras igra protiv kluba čiji je kapetan bio do prije godinu dana

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Bila je to ljubav na prvi pogled. Krajem siječnja 2011. Ivan Rakitić je tek stigao u Hotel Lebors, 50 metara od stadiona Sanchez Pizjuan. Imao je 22 godine, tek je dva sata bio u Španjolskoj i sljedećeg je jutra trebao ići na liječnički pregled i upoznati predsjednika kluba, i ako sve prođe dobro potpisati za Sevillu. Rakitić je bio nervozan, prošla je ponoć i nije mogao spavati, tako da je otišao po kavu, a tada je vidio Raquel, počinje Guardionanova priča o hrvatskom reprezentativcu.

“Donijela mi je kavu”, započeo je Rakitić svoju priču o dolasku u Sevillu te napominje da je u to vrijeme imao puno ponuda od drugih klubova.

Obećanje Sevilli

“Bratu sam rekao da sam dao riječ predsjedniku Seville i da ću potpisati s njima….i da ću oženiti tu konobaricu”, priča Barcelonin veznjak kojeg u utorak navečer čeka utakmica protiv kluba za kojeg je u 149 utakmica zabio 43 gola te je nakon Diega Maradone bio jedini kapetan kluba koji nije bio Španjolac.

Nakon tri godine u Sevilli Rakitić je doživio vrhunac osvajanjem Europske lige, a nakon toga dobio je ponudu iz Barcelone.

https://www.youtube.com/watch?v=BCnNwTj3l20

“Bio sam iskren s vodstvom Seville. rekao sam im da želim prijeći u Barcelonu, ali samo ako će oni biti sretni. Želio sam da pristanu”, kaže Rakitić te napominje da bi sa Sevillom potpisao novi ugovor da su ga odbili prodati.

Prelazak u Barcelonu

“Ali bila je riječ o Barceloni, nije se radilo samo o mom osobnom priznanju, nego i o priznanju Sevilli. Puno toga su mi pružili. Bio sam plavi dječak iz Njemačke kada sam došao, a završio sam kao kapetan i to prvi strani nakon Maradone. Novac koji su dobili od moje prodaje iskoristili su za pojačanja i to mi je bilo drago. Sevilla je jako važan dio mog života. Tamo sam upoznao suprugu, kći mi je tamo rođena tamo nam je dom i tamo ćemo se vratiti. Zbog toga mi je bilo jako važno da mi predsjenik kaže: Ivane, mi smo zadovoljni”, kaže hrvatski reprezentativac.

Guardian u članku piše da je Rakitić u travnju ove godine dočekan na Sevillinom stadionu s transparentom ‘ovo će uvijek biti tvoj dom. Hvala kapetane” te da je pozdravljen velikim pljeskom.

https://www.youtube.com/watch?v=8uu5Moj-gm8

Messi, Neymar, Suarez

“Dolazak u Barcelonu je bio velika promjena i nije lako biti igrač ovog kluba, ali mi pomaže sreća u privatnom životu. Moje dvije djevojke daju mi snagu. Radim ono što najviše volim u životu i u mogućnosti sam to raditi za najveći klub na svijetu. Dolazim na posao s osmijehom i vraćam se kući osmijehom”, poručuju Rakitić.

Osvrnuo se nakon toga i na suigrače. Rekao je da je zahvalan Xaviju na godini koju su proveli zajedno, ne samo na tome što je naučio od njega nego i zbog onog što je naučio u svlačionici od njega – poštovanje, poniznost, kako se pripremiti. Prokomentirao je najveće zvijezde u momčadi.

“Messi nije najbolji igrač u ovom trenutku, on je najbolji nogometaš u povijesti. Neymar je mlad, ali uvijek može napraviti razliku, a isto je i sa Suarezom. Radom su zaslužili da momčad igra za njih, ali to nije niti malo lako”, kaže Rakitić, a za kraj je najavio da ove sezone Barcelona želi osvojiti svih šest titula napominjući da će to biti jako teško. Tri su osvojili i joše se bore za tri.

“Glad za pobjedom nikada ne prestaje, i ako se opustimo doći će po nas. Zato sam tijekom medenog mjeseca redovito trenirao u teretani i pripremao se za sezonu”, poručio je Rakitić na kraju.