Britanci pišu o velikom transferu Raheema Sterlinga u Manchester City

Engleskog 20-godišnjeg repezentativca ugovor s Liverpoolom veže do 2017. godine

Liverpool's English midfielder Raheem Sterling celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on April 13, 2015. AFP PHOTO / 

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
FOTO: AFP/AFP

Raheem Sterling povučen je iz momčadi Liverpoola koja se u nedjleju sprema na Tajland gdje će započeti predsezonsku turneju. Razlog tomu su kako javljaju britanski mediji pregovori oko njegovog transfera s Manchester Cityjem. Sterling je prije nekoliko tjedana zatražio ispisnicu iz Liverpoola, ali je bio odbijen, a City je tijekom lipnja poslao dvije ponude za njega, međutim dobili su negativan odgovor.

Odbio novi ugovor

Engleskog 20-godišnjeg repezentativca ugovor s Liverpoolom veže do 2017. godine. Klub mu je ponudio novi prema kojem bi zarađivao 100 tisuća funti tjedno, no nije ga želio prihvatiti. Uoči polaska na Tajland, Sterling je tražio da ga izostave iz momčadi, ali se u subotu njegovo ime našlo na popisu od 30 putnika.

https://www.youtube.com/watch?v=FvftvyFbXKA

Njegovu odluku da napusti Liverpool oštro je kritizirao bivši kapetan Steven Gerrard. On je doveo u pitanje metode kojima se igrač služio da postigne željeni cilj.

“Nije se trebao pretvarati da je bolestan ili odbiti ići na turneju. Navijači su mu cijelo vrijeme davali podršku. Žele njegov ostanak i uvjeren sam da bi trebao ostati”, poručio je Gerrard. Prema informacijama iz britanskih medija City je spreman za krilnog napadača izdvojiti 45 milijuna funti.