Hajduk se ogradio od napadača, poručuju da to nisu njihovi navijači

Najoštrije su osudili svaki oblik nasilja i huliganskog ponašanja

23.11.2014., Poljud, Split – Konferencija za novinare HNK Hajduk nakon neodigrane jucerasnje utakmice protiv Dinama. Predsjednica NO-a Branka Ramljak, predsjednik Hajduka Marin Brbic. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSEL

Splitski nogometni klub Hajduk osudio je napad na izbornika Niku Kovača i vodstvo HNS-a. Tom su prilikom objavili priopćenje na svojoj službenoj stranici u kojem su se između ostalog ogradili od navijača.

– HNK Hajduk izražava duboko žaljenje zbog neugodnog incidenta kojeg su izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza doživjeli na putu za Split. Također najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i huliganskog ponašanja. Izgrednike ne smatramo navijačima te se kao klub apsolutno ograđujemo od njihovih postupaka – poručili su iz Hajduka.

Napad na odmorištu

Podsjetimo, na odmorištu Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza.

Glasnogovornica PU ličko-senjske potvrdila je da je privedeno 12 osoba. Oni su zaustavljeni dok su se kombijem vozili kroz Gračac. Također, dodala je i da se u delegaciji nalazilo sedam osoba, a nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć.

Prema pisanju 24.sata verbalne prepirke prerasle su u fizički napad desetorice agresivnih navijača, a ticketing manager Nikša Martinac je udaren u glavu i razbijene su mu naočale. Huligani su se pokušali fizički obračunati i s Damirom Vrbanovićem koji je izbjegao udarce nogom i šakom u glavu.