Hrvatska reprezentacija se vraća u Split: Italija i Bugarska stižu na Poljud

Iz HNS-a su poručili kako će sve napraviti kako bi Uefa odobrila donesene promjene

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb – Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska – Norveska. Darijo Srna. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduka dogovorili su se da će se kvalifikacijska utakmice između Hrvatske i Italije umjesto u Zagrebu odigrati u Splitu. Također, Poljud bi trebao biti domaćin i protiv Bugarske.

Iz HNS-a su poručili kako će sve napraviti kako bi Uefa odobrila donesene promjene. Predstavnici HNS-a i Hajduka predložili su da Split bude domaćin dviju utakmica u kvalifikacijama za SP 2018. godine.

Vrbanović i Brbić na sastanku

Na stastanku su, inače, nazočili izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk dok su HNK Hajduk predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednica NO-a Branka Ramljak i zamjenik predsjednice NO-a Nikola Koceić Bilan.

– Mislim da je to jedna dobra nogometna priča i da će ta ideja biti dobro prihvaćena posebno među našim navijačima – istaknuo je Vrbanović, a zadovoljstvo današnjim sastankom nije krio niti Brbić.

– Sjeli smo konačno za stol nakon tri-četiri mjeseca, svjesni smo svih otvorenih problema. Između tih problema nalazi se i problem naše reprezentacije i veseli me što mogu kazati da smo se danas dogovorili da će se učiniti sve kako bi se utakmica protiv Italije odigrala na Poljudu – kazao je Brbić.