Hajduk upravo objavio da odustaje od utakmice s Italijom na Poljudu, kažu da je to ponižavanje navijača

Saga oko utakmice na Poljudu dobila je novi zaplet

13.12.2014., stadion Poljud, Split – 19. kolo MAXtv Prve lige, HNK Hajduk – NK Istra 1961. Torcida. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/Pixsell

Dopredsjednik Hajdukova Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan, potvrdio je za Dalmatinski portal kako se utakmica između Hrvatske i Italije neće odigrati na Poljudu.

– Ponižavajuće bi prema navijačima iz ovog dijela Hrvatske bilo igrati u Splitu s Italijom pred praznim tribinama, nakon što je reprezentacija tako dugo izbivala iz Splita. To zaista ne bi imalo smisla, tim više što je već prijavljen stadion u Maksimiru – kazao je Koceić Bilan.

U međuvremenu, vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza sastaje se u četvrtak na Plitvičkim jezerima gdje će održati temastku sjednicu. Iako se na skupu trebalo govoriti o sređivanju stanja u hrvatskom nogometu, nova Uefina kazna zasigurno će biti predmet rasprave. O tome je za Tportal uoči odlaska na Plitvice progovorio Damir Vrbanović.

Vrabanović najavio žalbu

– Teško mi je bilo što unaprijed govoriti. Sastat ćemo se vrlo brzo i onda zajednički zaključiti što i kako dalje. U ovom trenutku ne mogu ništa komentirati, bit ćemo pametniji kroz koji sat, a onda će HNS poslati svoje priopćenje – rekao je Vrbanvić poručivši kako je kazna apsolutno rigorozna.

– Mi nismo dobili nikakvu odluku napismeno, pa ne znamo ni po kojim su nas točkama odlučili kazniti. Žalba će uslijediti. To uopće nema potrebe najavljivati. No, prvo se moramo sjesti i vidjeti Uefinu odluku na papiru – dodao je Vrabanović.

Brbić u šoku

Međutim, izvršni predsjednik HNS-a nije mogao komentirati hoće li se i dalje inzistirati na tome da se utakmica Hrvatske i Italije igra na Poljudu.

– Situacija je za nas vrlo neugodna, pričekajmo zajedničku odluku Izvršnog odobra – rekao je Damir za Tportal.

Posljednju kaznu prokomentirao je i predsjednik Hajduka Marin Brbić.

– Šokiran sam i ja takvom kaznom, kao zacijelo i svi. Šokiran i iznenađen. Vidjet ćemo sutra, bit ćemo pametniji – izjavio je brbić za Slobodnu Dalmaciju.