Hrvatski doktor misli da je za Lukinu ozljedu kriv trener Reala Ancelotti

Ne bi ga trebalo biti 6 tjedana, ali Kovač se nada da će igrati protiv Italije

FOTO: Screenshot YouTube

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić ozlijeđen je u utakmici svojeg Real Madrida protiv Malage, a prve procjene govore da bi mogao biti van terena šest tjedana. To znači da, osim klupskog trenera Carla Ancelottija, na njega neće moći računati niti hrvatski izbornik Niko Kovač za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Italije.

Svoje mišljenje o Modrićevoj ozljedi dao je cijenjeni hrvatski sportski doktor Ivica Smodek, koji smatra da su u klubu krivi: “Carlo Ancelotti vjerojatno nije uvažavao upozorenja liječnika, ipak je Luka prije imao tešku ozljedu nakon koje se moralo dozirati s opterećenjem”, prenosi njegovu izjavu 24sata.

Povreda zbog preopterećenja

Kao u reprezentaciji, Modrić je jedan od klučnih igrača u klubu, Real Madridu. Ancelotti je maksimalno računao na njega i zato možda uzrokovao novu povredu: “Trener ga je opterećivao 100 posto, a to nije smio raditi. Zato mu se dogodila ozljeda, Luka Modrić je bio preopterećen”, kaže Smodek.

Hrvatski izbornik Kovač ipak se nada da će moći računati na Modrića protiv Italije, a što hrvatski nogometaš znači za igru Reala pročitajte u našoj analizi OVDJE.