Hrvatski nogometaši stigli su u Azerbajdžan, a Perišić kaže da su došli po tri boda

'Mislim da će utakmica u Azerbajdžanu biti dobra', kaže Perišić

13.10.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj, skupina H, 3. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Ivan Perisic. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Baku gdje će u četvrtak odigrati utakmicu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. godine protiv domaćina Azerbajdžana.

Jedan od onih koji su najavili utakmicu bio je i Ivan Perišić, krilni nogometaš čiji je prelazak iz Wolfsburga u Inter trajao mjesecima da bi službenu potvrdu dobio tijekom proteklog vikenda. Uskoro bi Perišić trebao i debitirati za klub i to u gradskom derbiju protiv Milana o čemu kaže:

“Odmah mi je prva utakmica gradski derbi s Milanom. Nisam imao mnogo vremena, s obzirom da je bilo dosta natezanja oko ugovora, ali Brozović će mi sigurno pomoći, a ima još igrača s ovih područja i sigurno neću imati problema s prilagodbom. Želja mi je bila promijeniti sredinu, Inter je veliki klub i mislim da će biti ove sezone bolji.”

Nije se lako prebaciti

Ipak, do tog debija treba oznojiti i dres reprezentacije, prvo u Azerbajdžanu, a potom u Norveškoj protiv domaćina koji utakmicu organizira u Oslu.

“Nije baš jednostavno prebaciti se sada na reprezentaciju, ali mislim da će utakmica u Azerbajdžanu biti dobra. Trebamo što prije zabiti prvi gol kako bi nam bilo lakše. Išlo me u prvoj utakmici s njima, no ovo će biti nešto potpuno drugo. Nadam se da ćemo pobijediti u obje utakmice. U Azerbajdžanu nas očekuju i vrućine bez pravih priprema za takve uvjete, Norveška je pak vrlo dobra kod kuće i moramo se dobro koncentrirati, posložiti glave, kako bismo s dvije pobjede sve riješili prije listopada te susreta protiv Bugarske i Malte”, zaključio je.