Hrvatski rukometaši su se namučili, ali su ipak uspjeli doći do pobjede protiv slabašnog Bahreina

Odluka o putniku na Olimpijske igre past će u nedjelju u dvoboju protiv Norveške

FOTO: AFP

Hrvatski rukometaši ostvarili su očekivanu pobjedu protiv Bahreina u 2. kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Iako su prvo poluvrijeme u Herningu odigrali jako loše, u nastavku su se naši rukometaši trgnuli i na kraju slavili s 33-22.

Nakon uvodnog poraza od domaćina Danske (24-28) izabranici Željka Babića su došli do pobjede protiv najslabije momčadi na turniru. Odluka o putniku na Olimpijske igre past će u nedjelju kada naša reprezentacija igra protiv Norveške. Izgube li Norvežani kasnije večeras od Danske, Hrvatskoj će za drugo mjesto u skupini i kartu za Rio de Janeiro biti dovoljan i neodlučeni ishod.

Babić upozoravao da nisu u cirkusu

Hrvatska je prvo poluvrijeme protiv Bahreina odigrala nevjerojatno loše, pogotovo u obrani. Azijska je momčad radila što je htjela, ‘prodala’ je našim rukometašima nekoliko kontranapada, a u 16. je minuti povela s 9-6. Babićeva bukvica na minuti odmora i upozorenje da ovo nije cirkus nisu dali previše ploda, Hrvatske se i dalje mučila, ali je ipak do odmora uspjela doći do izjednačenja 14-14.

Željko Babić
Željko Babić PIXSELL/PIXSELL

Tečan napad, čvrsta obrana

Izbornik je u svlačionici očito bio vrlo oštar prema svojim igračima, pa je u nastavku napokon zaigrala prava Hrvatska. Raspucali su se Duvnjak, Štrlek i svi ostali, napad je konačno bio tečan, a obrana čvrsta i prednost je rasla iz minute u minutu, sve do konačnih plus 11.

Najbolji u našoj reprezentaciji bili su Manuel Štrlek s osam pogodaka i vratar Ivan Pešić s 18 obrana. Odlučujući nedjeljni dvoboj protiv Norveške počinje u 18 sati.