Hrvatski trener pred utakmicu na San Siru kaže da ne dolazi ondje po dresove Milanove momčadi

'Ne stižemo na jednodnevni izlet i nećemo se zatvoriti u obrani', poručuje Jurić

FOTO: Screenshot

Nogometaši Milana odigrat će danas utakmicu 4. kola Talijanskog kupa u kojoj će tražiti prolazak među posljednjih šesnaest momčadi u natjecanju. S druge strane centra nalazit će se drugoligaški sastav Crotonea prevođen hrvatskim trenerom Ivanom Jurićem.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, nekoć i sam nogometaš Crotonea iz kojeg je ostvario transfer u Genou u kojoj je 2010. godine završio karijeru, s ovom kalabrijskom momčadi radi dobar posao. Trenutačno su, nakon petnaest odigranih kola, druga momčad ljestvice a ta pozicija na kraju sezone vodi u prvoligaško društvo.

‘Nećemo se zatvoriti u obrani’

“Velika je radost za klub i grad biti ovdje, zaslužili su to velikom žrtvom proteklih godina. Sretan sam što će biti mnogo navijača i zbog uzbuđenja koje vlada, ali mi na ovu utakmicu ne smijemo gledati kao na jednodnevni izlet u Milano gdje bismo, poput djece, željeli uzati dresove suparničke momčadi”, upozorava Jurić i zaključuje:

“U utakmicu moramo ući maksimalno koncentrirani. Od svoje momčadi tražim da odigra kako zna i da pokuša suparnika nametnuti svoju igru, bez obzira na očitu razliku u kvaliteti koja je između nas. Na San Siro stižemo odigrati dobro i nećemo se zatvoriti u obrani.”