HSV i Ivicu Olića novi će trener pokušati spasiti od ispadanja u Drugu Bundesligu

Momčad je zadnja na tablici, a on ostaje trener i ako ispadne

Hamburg’s Croatian forward Ivica Olic (R) and Wolfsburg’s Croatian midfielder Ivan Perisic vie for the ball during the German first division Bundesliga football match Hamburger SV vs VfL Wolfsburg in Hamburg, northern Germany, on April 11, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTIONS – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES […]
FOTO: AFP/AFP

Njemački prvoligaš HSV, za koji nastupa hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić, imenovao je u srijedu 49-godišnjeg Brunu Labbadiju za novog trenera, potvrdio je klub. On će na toj poziciji zamijeniti sportskog direktora Petera Knaebela, a glavni cilj će mu biti spašavanje HSV-a od ispadanja u Drugu Bundesligu.

Naime, Hamburger SV šest kola prije kraja je posljednja momčad u Bundesligi, a 15. mjesto na kojem je sada Hannover i izlazak iz zone ispadanja bježi mu četiri boda. U zadnjih osam kola HSV nije pobijedio, a u posljednjih pet susreta nije postigao niti jedan gol, tako da se pred Labbadijom nalazi vrlo težak posao.

Za 49-godišnjeg Labbadiju, bivšeg igraču HSV-a, ovo je drugi trenerski mandat u Hamburgu, nakon što je vodio momčad od srpnja 2009. do travnja 2010. kad je bio smijenjen. Uoči spomenute sezone hrvatski reprezentativac Ivica Olić je iz HSV prešao u Bayern.

Ostaje trener i ako ispadne

Labbadia je potpisao 15-mjesečni ugovor i ostat će na poziciji prvog trenera čak i ako HSV napusti prvoligaško društvo.

“Povukli smo ovaj potez jer je pitanje trenera najvažnije. U Bruni Labbadiji dobili smo snažnog stručnjaka koji ima iskustva u borbi za opstanak”, izjavio je u priopćenju predsjednik HSV-a Dietmar Beiersdorfer.

Nakon što je dobio otkaz u HSV-u, Labbadia je tri godine bio trener Stuttgarta, a u dobrom je sjećanju ostao navijačima Rijeke. Riječani su u kolovizu 2013. na Kantridi svladali Stuttgart pod vodstvom Labbadije s 2-1, a odigravši 2-2 u uzvratu, nakon što je Labbadia već bio smijenjen, Rijeka je ušla u skupinu Europske lige.