Karlsruhe-HSV 1-2: Olić i njegov HSV spasili se od ispadanja u sudačkoj nadoknadi

HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve dosadašnje sezone u Bundesligi

Hamburg's players celebrate after Hamburg's Chilean midfielder Marcelo Diaz (R, No 20) scored the 1-1 during the relegation play-off second leg football match of German second division Bundesliga club Karlsruher SC vs German first division Bundesliga club Hamburger SV on June 1, 2015 in Karlsruhe, southern Germany.       AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Nogometaši Hamburger SV-a zadržali su prvoligaški status u Njemačkoj zahvaljujući 2-1 (1-1, 0-0) pobjedi na gostovanju kod Karlsruhea u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za ostanak do koje su stigli nakon produžetka. Rezultat je nakon 90 minuta bio 1-1, a kako je istim rezultatom završio i prvi susret igran u četvrtak u Hamburgu, o posljednjem, 18. bundesligašu odlučivalo je dodatnih 30 minuta.

Spas u sudačkoj nadoknadi

HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve dosadašnje sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1964. godine, a ove je sezone došao najbliže ispadanju u drugu ligu. Naime, sve do sudačke nadoknade dvoboja u Karlsruheu domaćin je vodio sa 1-0 golom Reinholda Yaba (78), a to je bio rezultat koji je bivšeg europskog prvaka izbacivao u niži rang, ali tada je Marcelo Diaz (90+1) sjajno izveo slobodni udarac sa 20 metara prebacivši živi zid i pogodivši za 1-1 i produžetak.

https://www.dailymotion.com/video/x2sc38n_karlsruher-1-2-hamburger-all-goals-and-full-highlights-01-06-2015_sport

Nastupili Olić i Iličević

Gol vrijedan ostanka u društvu najboljih i 52. godinu zaredom postigao je Nicolai Mueller (115), igrač koji je u 77. minuti zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića. Ivo Iličević, koji je bio strijelac za HSV u prvoj utakmici, igrao je do 86. minute.

HSV je sezonu završio na 16. mjestu u prvoj, a Karlsruhe na trećem mjestu u drugoj ligi. Po završetku ligaškog dijela sezone iz prve lige su izravno ispali Paderborn i Freiburg, dok su iz druge u prvu ligu promovirani Ingolstadt i Darmstadt.

Fans of Hamburg burn fireworks during the relegation play-off second leg football match of German second division Bundesliga club Karlsruher SC vs German first division Bundesliga club Hamburger SV on June 1, 2015 in Karlsruhe, southern Germany.       AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Navijači HSV-a na poseban su način obilježili ovu utakmicu. AFP

HSV se i prošle sezone ispadanja spasio u kvalifikacijama, a tada je bio uspješniji od Greuther Fuertha zbog više postignutih pogodaka u gostima.