I dok većina navijači ne prestaje fućkati Piqueu, ovaj se odlučio na drugačiji pristup

Navijači zamjeraju Piqueu javno opredjeljenje za neovisnost Katalonije

FOTO: Screenshot

Već treću uzastopnu utakmicu Barcelonin branič Gerard Pique meta je navijača španjolske nogometne reprezentacije koji njegove dodire s loptom prate salvom zvižduka. Čuli su se oni i u petak.

Španjolska izabrana vrsta izborila je nastup na Europskom prvenstvu kojem je sljedeće godine domaćin Francuska uvjerljivom 4-0 pobjedom protiv Luksemburga. Skupina C eurokvalifikacija kolo prije kraja prikazuje Španjolsku na vrhu ljestvice s 24 osvojena boda iz devet odigranih utakmica. Posao je završen, zadnje kolo za Španjolsku bit će tek odrađivanje posla protiv Ukrajine koja na trećem mjestu ljestvice ima jednak broj bodova kao i drugoplasirana Slovačka koja u zadnjoj utakmici za Euro ne bi trebala imat pretežak posao u Luksemburgu.

Nezavisna Katalonija

No, iako Španjolci imaju razloga za slavlje, oni i dalje inzistiraju na Piqueovom odgoju zamjerajući mu verbalne akrobacije u smjeru madridskog Reala, ali i važnije, javno opredjeljenje za neovisnost Katalonije. I zato zvižduci u njegovom smjeru ne staju niti kada su u pitanju otvoreni treninzi reprezentacije, niti same utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=8TxQOi6oQk8

https://www.youtube.com/watch?v=4sZshKwfMfI

“Reprezentacija je moj dom i moja obitelj. Dolazim u nju od prvog poziva i oduvijek sam imao dobar tretman. U moju se odanost ne može sumnjati i zato se nadam da će negodovanje s tribine prestati i da ćemo opet moći razgovarati o nogometu”, izjavio je Pique dodavši da navijači protiv njega ne mogu imati ništa konkretnoga jer nikada nije izjavio “ništa lošega niti na račun zemlje, niti izabrane vrste”.

Ipak, da ne misli svi navijači isto, dokazuje i primjer s jučerašnje utakmice po čijem je završetku jedan navijač odlučio utrčati na teren i ovjekovječiti fotografijom trenutak između sebe i Piquea.

https://www.youtube.com/watch?v=eb_FvHzJvG0