Inter Zaprešić-Zagreb 2-2: Zagreb dobio tri crvena kartona, ali i uzeo bod protiv Intera

Utakmica je odigrana pod gustom maglom i pred 100 gledatelja

FOTO: PIXSELL

U prvom susretu 20. kola Prve HNL zaprešićki Inter je na svojem terenu protiv Zagreba pred 100 gledatelja odigrao 2-2 (0-1), a u toj utakmici sudac Željko Frković iz Gospića podijelo je čak tri crvena kartona. Sve ih je dodijelio igračima Zagreba. Zagreb je osvojio deveti bod, ali se i dalje nalazi na zadnjem mjestu 1.HNL-a, a Inter je u ovom trenutku šesti s 22 boda.

Inter i Zagreb u magli

Zagreb je poveo u 33. minuti pogotkom svog najboljeg golgetera Gabrijela Bobana i sa prednošću gostiju otišlo se na poluvrijeme.

U tri minute drugog poluvremena uslijedio je preokret. U 54. minuti najbolji strijelac lige Ilija Nestorovski zabija za 1-1, potom je igrač Zagreba Dino Bevab skrivio penal i usput je zaradio crveni karton. Siguran izvođač najstrože kazne u 57. minuti bio je Ilija Nestorovski, koji je svojim 13. golom u prvenstvu, doveo u vodstvo Inter. No, i sa igračem manje Zagreb uspijeva izjednačiti, a strijelac je bio Valentino Stepčić u 66. minuti.

Nova drama uslijedila je u završnici utakmice. U 82. minuti vratar Zagreba Dominik Livaković skrivio je 11-erac i dobio je izravni crveni karton, a tri minute kasnije zbog prepiranja sa sucem isključen je i Edin Šehić. Napokon je na red došlo izvođenje penala, u 86. minuti, ali udarac Nestorovskog obranio je pričuvni vratar Zagreba Jakša Herceg. Unatoč tome što su imali tri igrača manje nogometaši Zagreba uspjeli su sačuvati remi.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 20. kola, a sastaju se Lokomotiva i Istra 1961, te Hajduk i Split. U nedjelju će snage odmjeriti Osijek i Dinamo, te Rijeka i Slaven Belupo.

Na ljestvici vode Dinamo i Rijeka sa po 39 bodova, dok je na trećem mjestu Hajduk sa četiri boda manje. Inter je šesti sa 22 boda, a na začelju je ostao Zagreb sa 9 bodova.

Nakon ove utakmice Nestorovski se dodatno učvrstio na čelu ljestvice najboljih strijelaca HNL-a, a do sada je postigao 13 pogodaka.