Interov predsjednik najavio moguću kupnju Perišića i objasnio zašto je Real Madridu prodan Kovačić

'Kovačića smo prodali zbog balansa budžeta', kazao je Thohir

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic (L) and Frankfurt's Japanese midfielder Makoto Hasebe fall to the ground during the German first division Bundesliga football match VfL Wolfsburg vs Eintracht Frankfurt in Wolfsburg, northern Germany, on August 16, 2015.  AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
== RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Interov predsjednik Erick Thohir otkrio je da je ‘moguća’ kupnja Ivana Perišića i objasnio razloge zbog kojih je Mateo Kovačić prodan Real Madridu.

Klub koji svoje domaće utakmice igra na San Siru dijelom novca namaknutog prodajom Kovačića pokušat će osnažiti napadačke opcije dovođenjem hrvatskog krilnog nogometaša Wolfsburga. Dotični prednjači popisom želja Interovog trenera Roberta Mancinija.

Takva su pravila

“Posljednjih nekoliko transfernih rokova doveli smo mnoge igrače i potrošili velik novac. Tako, naravno, ne bi trebalo biti jer onda nema ravnoteže. Prisiljeni pravilima Financijskog fair-playa morali smo prodati talentiranog Hrvata. Učinili smo to zbog balansa budžeta. Za mene je ta odluka bila teška jer postoji rizik da zabljesne negdje drugdje, baš kao što su to napravili Andrea Pirlo ili Philippe Coutinho. Ljudi pamte samo takve primjere, ne i primjere igrača koje prodamo i koji ne uspiju napraviti karijeru na drugome mjestu. To je situacija s kojom se moramo nositi. Ipak, rok za prelazak igrača još uvijek traje i svašta se može dogoditi”, kazao je Thohir i okrenuo se onom o čemu se dulje vrijeme priča:

https://www.youtube.com/watch?v=Xe4Ya2yGpA0

“Moguć je dolazak Ivana Perišića.”

Perišić se kao moguće pojačanje Intera spominje već dulje vrijeme. Bundesligaški klub čiji dres nosi smatra ga ponajboljim pojedincem i nema financijskih razloga odlučiti se na prodaju. Ipak, ponudi li Inter 20 milijuna eura transfer će vjerojatno biti realiziran i hrvatski reprezentativac, koji je ligašku sezonu otvorio pogotkom, preselit će u Italiju.